«Βόμβα» από την Sabah: Ομόφωνη απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Εντός 15 ημερών η δημοσίευση

«Βόμβα» έριξε πριν από λίγο αρθρογράφος της Sabah, Okan Mόderrisoglu, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, καθώς υποστήριξε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να αλλάξει το καθεστώς στην Αγία Σοφία και από μουσείο να μετατραπεί σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Το 10ο Επιμελητήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει επιδείξει προθυμία να επιλύσει το ζήτημα με την Αγία Σοφία δημιουργώντας νομικά ορθά επιχειρήματα, πρέπει να το υπογραμμίσουμε αυτό.

Η δημοσίευση της απόφασης θα γίνει εντός 15 ημερών, καθώς καθαρογράφεται και επιτρέψτε μου να μοιραστώ αυτό που έμαθα και ελπίζω να μην κάνω λάθος ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η Αγία Σοφία να ανοίξει ως τζαμί».

Αντιπρόεδρος του AKP: Ελπίζουμε η Αγία Σοφία να ανοίξει για προσευχή πριν από τις 15 Ιουλίου

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, Νουμάν Κουτρουμούς προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση σχετικά με το μέλλον της Αγίας Σοφίας.

Σε ερώτηση για το εάν η Αγία Σοφία θα ανοίξει για προσευχή και λατρεία στις 15 Ιουλίου, ο ίδιος απάντησε σύμφωνα με τη Yeni Safak ότι “ελπίζω να ανοίξει πριν από τις 15 Ιουλίου. Αν με ρωτάτε θα έπρεπε να ανοίξει σήμερα. Περιμένουμε να ανοίξει για προσευχή και ελπίζουμε σε μια θετική απόφαση του ΣτΕ”.