Γελάει ο κόσμος: Οι δημοσκοπικές «επιτυχίες» του Documento, της ΕΡΤ και του Αντώναρου!

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ «έσκιζε» στα γκάλοπ των μέσων και των προσώπων που τον στηρίζουν

Ο Ηγέτης είχε καταδικάσει τις «δημοσκοπήσεις της συμφοράς», όπως τις αποκάλεσε, που έλεγαν ότι η διαφορα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κυμαινόταν στο 5%. Για ακόμη μία φορά ειχε δίκιο, γιατί η διαφορά πάει να γίνει διψήφια.
Εδώ και ένα μήνα δημοσιοποιούνται δημοσκοπήσεις. Σε αυτές που προέβλεπαν ότι διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσει το 5%, το σύστημα των αντισυστημικών μέσων απαντούσε με δικά του στοιχεία. Το τελευταίο, μάλιστα, διάστημα προετοίμαζε τους αναγνώστες του για νέα πανηγύρια στο Σύνταγμα, γράφει ο Βαγγέλης Περρής στην AthensVoice.

Δημοσκόπηση Documento
Ο σ.Βαξεβάνης ήταν σίγουρος ότι όλα τα γκάλοπ της ελίτ και των ολιγαρχών λένε ψέματα, οπότε ανέλαβε ο ίδιος να διορθώσει τα πράγματα παραγγέλνοντάς δικά του νούμερα. Βρήκε ότι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι 2,3%, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει το 30% (28,2) και έδωσε το κατιτίς του στη Χρυσή Αυγή (7,8%), ώστε να γίνει φανερός ο «φασιστικός κίνδυνος» και να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι στο κόμμα που μαζί με τους φασίστες είχε ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση. Ενώ όμως το γκάλοπ του Documento ανέβαζε τους φασίστες, κατέβασε το ΚΙΝΑΛ στο 5,8% και το περιόριζε στη τέταρτη θέση.

Δημοσκόπηση Zoornalistas
Το δημοσιογραφικό site περιηγήθηκε στον ζωολογικό κήπο των media και αναπαρήγαγε την δημοσκόπηση της Palmo Analysis για το Tvxs-gr. Η δημοσιογραφική εκτίμηση ήταν ότι δεν υφίσταται πλέον καμία διαφορά μεταξύ νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, διότι οι 3,5 μονάδες, βρίσκονται «στα όρια του στατιστικού λάθους». Και σε αυτό το γκάλοπ η Χρυσή Αυγή ήταν πάνω από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο προβλεπόταν ότι με το ζόρι θα πάρει 4,7%!


Δημοσκόπηση Guardian
Το Documento του σ.Βαξεβάνη διαβάζει και ξένες συστημικές εφημερίδες και υπό προϋποθέσεις τις θεωρεί αξιόπιστες οπότε αναπαράγει άρθρα τους. Σε ένα απόσπασμα του Guardian γράφτηκε ότι «ο Τσίπρας φαίνεται να έχει κλείσει την απόσταση από τη ΝΔ, παρά τις κριτικές από τους πιστωτές, παρά τις καταγγελίες για οπορτουνισμούς και πολυτελές λαϊφστάιλ. Δημοσκόπηση της Kapa research δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά το χαμένο έδαφος με την απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία να είναι στο 3,4%». Η έκφραση «δημοσκόπηση έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά το χαμένο έδαφος», μεταφράστηκε από το Documento ως εξής: «Guardian: Ο Τσίπρας κάλυψε τη διαφορά και η ψηφοφορία έγινε μάχη σώμα με σώμα».

Δημοσκόπηση σ. Ευάγγελου Αντώναρου
Ο σ.Αντώναρος, πάντα σοβαρός και υπεύθυνος, έγινε πρωτοσέλιδο στις φίλα προσκείμενες κομμουνιστικές εκδόσεις με τη δημοσίευση των προσωπικών του δημοσκοπήσεων. Τη Δευτέρα υπολόγισε ότι «κάθε μέρα η ΝΔ χάνει μισή έως μία μονάδα», την Τρίτη ανήγγειλε από το χωνί του Facebook ότι «η διαφορά πλέον έχει πέσει κάτω από 5%» και με την εγκυρότητα του συνομιλητή του Τσίπρα ενημέρωσε ότι «στα χέρια των νεοδημοκρατών βρίσκεται δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%».

Exit Poll της ΕΡΤ
Την ώρα που τα συστημικά μέσα δημοσιοποιούσαν τα exit poll που έδιναν ένα προβάδισμα εφτά μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, η ΕΡΤ επεφύλασσε για τους ακροατές για τους τηλεθεατές της τα δικά της ευρήματα. Σύμφωνα με αυτά η διαφορά είχε μέγιστη τιμή το 5%, αλλά θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να γίνει και 1,5%, ώστε να επιβεβαιωθεί και ο σ.Αντώναρος τον οποίο είχε φιλοξενήσει στο στούντιό της πριν από μία ημέρα. Ως είθισται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν τσιμπημένο προς τα πάνω, γύρω στις οχτώ μονάδες και έτσι έφερνε ισοπαλία με το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση.

Δημοσκοπήσεις Τσίπρα
Ο Ηγέτης είχε καταδικάσει τις «δημοσκοπήσεις της συμφοράς», που υπολόγιζαν ότι η διαφορα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυμαινόταν γύρω στο 5%. Για ακόμη μία φορά ειχε δίκιο.

pentapostagma.gr