Γεωργιάδης: Θα ήθελα να ανοίξω σήμερα τα εποχικά καταστήματα, αλλά δεν αποφασίζω μόνος μου

Προτεραιότητα αποτελεί για το υπουργείο Ανάπτυξης το ζήτημα των εποχικών καταστημάτων, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι γίνονται καθημερινά συσκέψεις αναφορικά με τα καταστήματα εποχικών ειδών και υπογράμμισε ότι αν ήταν στο χέρι του θα τα άνοιγε ακόμα και σήμερα.

«Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάναμε και σύσκεψη πάλι σήμερα και κοιτάμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια. Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Αν ήμουν γιατρός λοιμωξιολόγος, θα σας έλεγα να μην πάτε να δείτε τα εγγόνια σας. Ο ιός είναι πολύ ύπουλος. Δεν υπάρχει μέρα που δεν συζητάμε τους παραμέτρους για αυτούς τους κλάδους. Μέχρι και τους ΚΑΔ έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αποφασίζω όμως μόνος μου. Θα ήθελα να τους ανοίξω σήμερα, καταλαβαίνω ότι καταστρέφονται οι άνθρωπο, αλλά έχουμε μια μάχη. Οι άνθρωποι είναι σε τραγική θέση».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα ζητήματα δυσλειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών λέγοντας ότι οφείλεται κυρίως στην τηλεργασία. «Το δημόσιο λειτουργεί με τηλεργασία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων δουλεύει με τηλεργασία. Γι αυτό υπάρχει καθυστέρηση. Αν δεν συνέβαινε αυτό πώς θα μειώναμε την κίνηση στους δρόμους; Δεν δουλεύουν όλα ρολόι», κατέληξε.