Δίκη για Μάνδρα: «Ντροπή, μας δουλεύουν» ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων για την «ακατάλληλη» αίθουσα

Αντιδράσεις για την «ακατάλληλη» δικαστική αίθουσα – Στις 18 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία στο Εφετείο

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε την Τρίτη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας που επελέγη για να στεγάσει τη δίκη για τις πλημμύρες της Μάνδρας, που άφησαν πίσω τους 25 νεκρούς, το 2017.

Τελικά, λύση βρέθηκε για το θέμα -η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Εφετείο της Αθήνας και όχι στην αίθουσα του κτηρίου 13 της Ευελπίδων- πλην όμως οι αντιδράσεις των συνηγόρων και των παριστάμενων σήμερα στη διαδικασία δεν έλειψαν.

Σήμερα, δε, κατά τη δεύτερη δικάσιμο της υπόθεσης στην αίθουσα είχαν τοποθετηθεί επιπλέον έδρανα αλλά δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις θέσεις όλων των παραγόντων της δίκης.

Δικηγόρος πολιτικής αγωγής λαμβάνοντας το λόγο είπε στην πρόεδρο: «Κύρια Πρόεδρε, πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα! Θα πεθάνουμε από τη γρίπη εδώ μέσα».

Απαντώντας η πρόεδρος είπε πως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων. «Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο…» είπαν απευθυνόμενοι στην έδρα.

Τελικά η διαδικασία διεκόπη για περίπου μία ώρα. Παριστάμενοι στο ακροατήριο φώναξαν: «ντροπή, ξεφτίλα, μας δουλεύουν! Ιστορίες για αγρίους!».

Μετά τη διακοπή η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.