Δίκη Νάσου Κωνσταντίνου: Συγκλονίζει η κατάθεση του φίλου του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ!

Μας επιτέθηκαν με ξύλα και σίδερα, τρέξαμε να γλιτώσουμε και μας χτύπησαν αυτοκίνητα, είπε ο νεαρός
Mε την κατάθεση φίλου τού Νάσου Κωνσταντίνου, που ήταν παρών στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ από ομάδα κουκουλοφόρων το 2017, συνεχίστηκε για τρίτη μέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για το θάνατο του 24χρονου Κύπριου.

Θύμα κι αυτός των ίδιων κουκουλοφόρων, ο μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει καρέ-καρέ στο δικαστήριο τα γεγονότα της 27ης Απριλίου του 2017, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του φίλου του από διερχόμενο αυτοκίνητο που τον παρέσυρε, όταν εκείνος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα της Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να αποφύγει τα άτομα που τον κυνηγούσαν.

«Ήμασταν παρέα τεσσάρων ατόμων, γνωστοί από την Κύπρο, και πήγαμε να δούμε τον αγώνα του ΠΑΟΚ (σ.σ. κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο). Μεταξύ αυτών ήταν και ο Νάσος. Είδαμε το παιχνίδι, και όταν τελείωσε ξεκινήσαμε για το σπίτι ενός φίλου μας, που βρίσκεται στην Καμάρα. Καθώς βαδίζαμε στο πεζοδρόμιο της Αγίου Δημητρίου (σ.σ. στο ύψος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ) είδαμε μια ομάδα από έξι-επτά άτομα. Μας ρώτησαν εάν είμαστε οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δεν απαντήσαμε, και αμέσως μετά μας επιτέθηκαν με ξύλα και σίδερα» είπε ο νεαρός, μιλώντας από το βήμα του μάρτυρα.

Περιγράφοντας τη διάταξη της τετραμελούς παρέας των Κυπρίων, κατάθεσε ότι οι δύο προπορεύονταν, ενώ ο ίδιος με τον Νάσο κινούνταν πίσω τους. «Οι δύο μπροστά έτρεξαν και πρόλαβαν να ξεφύγουν. Εμένα και τον Νάσο μάς κύκλωσαν και μας έκοψαν το δρόμο από μπροστά κι από πίσω». Όπως περιέγραψε στους δικαστές, επιχείρησε να περάσει το δρόμο και χτυπήθηκε, όπως ο Νάσος, από διερχόμενο όχημα (ο 24χρονος παρασύρθηκε από άλλο αυτοκίνητο).

«Έπεσα στο καπό του αυτοκινήτου και τότε άρχισαν να με χτυπάνε δυο άτομα στο πρόσωπο» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι καθώς ήταν πεσμένος πάνω στο καπό ένα τρίτο πρόσωπο φώναζε «τι σας κάνει η Θύρα 10 (σ.σ σύνδεσμος της ομάδας του Ηρακλή)». Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει, σπρώχνοντας έναν εκ των δραστών, και έτρεξε προς το τουρκικό προξενείο.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας αποτέλεσε «κλειδί» στις έρευνες που διενήργησε για την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας, κατά την αστυνομική προανάκριση, δύο άτομα, σε ποσοστό 75% και 80% αντιστοίχως, όπως ανέφερε τότε, ως δράστες της εις βάρος του επίθεσης. Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι «όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ήμουν ταραγμένος». Κατά την ακροαματική διαδικασία, κλήθηκε να υποδείξει στο δικαστήριο τα δύο συγκεκριμένα άτομα, κάτι που έπραξε, ενώ μετέφερε περιστατικό που έγινε ένα χρόνο μετά το συμβάν, όταν «στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα από τα δύο αυτά πρόσωπα με κοιτούσε επίμονα και το ανέφερα στην Αστυνομία».

Σε σχόλια που διατύπωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά πέντε κατηγορουμένων που κάθονται για την υπόθεση στο εδώλιο του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου, εξέφρασαν σαφείς επιφυλάξεις και διαφωνίες ως προς τη διαδικασία της αναγνώρισης που ακολούθησε η Αστυνομία.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου, ενώ η αποδεικτική διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί μετά το Πάσχα.