Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας! Ζήτησε πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες!

Παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής επέμεινε στην τοποθέτησή της και ζήτησε και πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες.

Στην αντεπίθεση με το «καλημέρα σας» πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Από την πρώτη στιγμή παρών στο δικαστήριο ήταν και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής έρχεται στον απόηχο της χθεσινής ευθείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη και την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Μετά από πεντέμισι χρόνια στην ίδια έδρα οι δύο γυναίκες πλέον βρίσκονται σε… νομική αντιπαράθεση και όχι μόνο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου χθες απευθυνόμενη στην κυρία Οικονόμου έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν από την πρόταση της εισαγγελέως που συλλήβδην ζήτησε  -με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά- όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Η Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με 11 κατηγορούμενους, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της, όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της.

Παράλληλα, η κυρία Λεπενιώτη ζήτησε να διαβιβαστούν στο δικαστήριο τυχόν βουλεύματα που αφορούν παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό και γι’ αυτό η διαδικασία διεκόπη για σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση, των δευτερολογιών των δικηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο είτε θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του για το εάν ή όχι οι καταδικασθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο είτε θα διακόψει για άλλη συνεδρίαση προκειμένου να εκδώσει την κρίση του.