Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησε η συνεδρίαση – Δεκτό το αίτημα Λαγού, απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Ανέβηκε στις 11 η Έδρα – Ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση – Τι αναμένεται στη σημερινή διαδικασία 

Ξεκίνησε λίγο μετά τις πρωί της Πέμπτης η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως δέχθηκε το αίτημα να αναγνωστούν τα βουλεύματα που ζητεί ο Ιωάννης Λαγός. Παράλληλα η έδρα με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αυτή την ώρα στη δίκη γίνεται ανάγνωση των δυο βουλευμάτων που ζήτησε να αναγνωστούν ο Ιωάννης Λαγός.

Tα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα σήμερα στο ακροατήριο και είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών, σε σχέση με άλλες ημέρες.

Η σημερινή διαδικασία

Σήμερα το δικαστήριο θα ανέβει στην έδρα στις 11:00 π.μ. και τον λόγο αναμένεται να λάβει πρώτη η εισαγγελέας προκειμένου να υποβάλλει τη πρότασή της προς το δικαστήριο επί δυο αιτημάτων που υποβλήθηκαν χθες στη δίκη.

Το πρώτο αίτημα κατατέθηκε από την υπεράσπιση Λαγου και με αυτό ζητείται από την έδρα να προβεί σε ανάγνωση και των άλλων δυο βουλευμάτων σχετικών με το θέμα των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. Από τα βουλευμάτα αυτά, όπως ανέφερε χθες και η εισαγγελέας φαίνεται πως ο Ι. Λαγός δεν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί εν γνώσει του.

Το άλλο αίτημα κατατέθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι με εντολή Σαμαρά διώχθηκαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως δυο ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα πρόσωπο, «εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού», εμφανίζεται να συνομιλεί τηλεφωνικά με άλλο πρόσωπα που επικοινωνεί με το Γ. Ρουπακιά.

Ο καταδικασθείς πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής επικαλέστηκε στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τα 24ωρα πριν τη δολοφονία Φύσσα και ζήτησε από το δικαστήριο να τα εξετάσει δηλώνοντας πως η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα που ο ίδιος έχει καταδικάσει εξ αρχής. Η πολιτική αγωγή πάντως χαρακτηρίζει το αίτημα Κασιδιάρη πυροτέχνημα που κατατίθεται αφού έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία. Αποτελεί, δε, όπως επισημάνθηκε, μια ύστατη προσπάθεια να πεισθούν οι δικαστές να του χορηγήσουν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Επί των δυο αυτών αιτημάτων την τελική απόφαση θα την λάβει τα δικαστήριο, αφού πρώτα ακούσει σήμερα την εισαγγελική αγόρευση όπως και τις αγορεύσεις των υπερασπιστών των καταδικασθέντων. Στη συνέχεια, η έδρα δεν αποκλείεται να αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των αναστολών, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για το θέμα αυτό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η απόφαση αυτή να ανακοινωθεί και σήμερα ή το αργότερο αύριο.