Δερμιτζάκης: «Να ανοίξει η εστίαση σε 3 εβδομάδες – Η σύσταση της Επιτροπής δεν είναι αυτή που θα έπρεπε»

Για την συμπεριφορά των εφήβων, αλλά και για αυστηρούς κανόνες στην εστίαση έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.
Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/1) ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης σε δηλώσεις που έκανε τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σε τρεις εβδομάδες, αλλά και των γυμνασίων και των λυκείων παράλληλα με το λιανεμπόριο.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ένας από τους λόγους που λέμε ότι είναι καλό να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, είναι γιατί η διοχέτευση της δραστηριότητας των ανθρώπων είναι καλύτερο να γίνει συντεταγμένα και ελεγχόμενα, όπως το να πάει κάποιος να ψωνίσει σε ένα μαγαζί με ραντεβού, σε αντίθεση με το να βγει να πάει να δει τον φίλο του στο σπίτι. Το ίδιο λέω και για τα σχολεία».

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε τα εξής: «Οι έφηβοι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην πάνε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Πιστεύω ότι ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν και γυμνάσια και λύκεια, γιατί αν γίνονται μεταδόσεις μεταξύ των εφήβων, γίνονται ήδη. Δεν είναι καλύτερα να συναντιούνται στο σχολείο με μάσκες συντεταγμένα; Η κινητικότητα από μόνη της παρόλο που έχει μια συσχέτιση με τις μεταδόσεις, δεν είναι πάντα το ίδιο. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αύξηση κινητικότητας με δυσανάλογα μικρή αύξηση των μεταδόσεων. Οι νόμιμες δραστηριότητες ελέγχονται. Αυτές όμως που είναι άφαντες και παράνομες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε».