ΔΙΕΣΥΡΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ο Βελόπουλος τον Μητσοτάκη-Θέλετε να μας κάνετε σαν τους ελεύθερους πολιορκημένους; Θα μας σφάξετε;… (BINTEO)

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα στην σημερινή του ομιλία στην Βουλή o  Κ.Βελόπουλος κατά των υπευθύνων. Αναφέρθηκε σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής λύσης:

Προς απάντηση στον Κ.Μητσοτάκη για την άστοχη σύγκριση του τελευταίου με τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, ο Κ.Βελόπουλος απαντά τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατά το τελευταίο έτος της πολιορκίας του Μεσολογγίου, μέσα ήταν περί τους 12.000 ελεύθεροι πολιορκημένοι.
Οι πληροφορίες για τον αριθμό που έλαβε μέρος στην έξοδο είναι αντιφατικές.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, στην έξοδο πήραν μέρος 3.000 άτομα. Εξ αυτών περί τους 1700 σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ φαίνεται να κατάφεραν να γλυτώσουν περί τα 1300 άτομα.

Είναι άγνωστο πόσοι τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο Μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος, όπου το είχαν ορίσει ως σημείο συνάντησης. Αλλά και εκεί σε μια χαράδρα, δέχτηκαν επίθεση από το Αλβανικό ιππικό. Είναι τελικά άγνωστο πόσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από τους εξοδίτες.

6.000 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν για να πουληθούν στη Μεθώνη και στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας.

Επομένως οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι δεν είχαν καλή κατάληξη…

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση α) της από 25.2.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού” (Α΄ 42), β) της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Α΄ 55) και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (Α΄ 64)».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι χαμογέλασα όταν μίλησε για το Σκοπιανό. Το έκανα γιατί δεν περίμενα από τη ΝΔ να χαιρετίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Έχω συντάξει εδώ 15 σελίδες που περιέχουν 27 παραβιάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. ΟΙ παραβιάσεις έγιναν εσχάτως. Κάνουν ό,τι θέλουν και εσείς δεν αμφισβητείτε τη συμφωνία.
ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ 1:24 ΕΩΣ 2:21 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Πάμε στα οικονομικά. Η οικονομία κλείδωσε. Και αυτό έγινε γιατί δεν λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα δημόσιας υγείας. Το θέμα είναι να δούμε ποιος την κατέστρεψε την δημόσια υγεία. Το ΚΚΕ ή ο κ. Βαρουφάκης είναι λίγο δύσκολο να την καταστρέψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπόρεσε για 4 χρόνια. Εσείς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είστε εκείνοι που κατέστρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας. Και τώρα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Όμως πολιτική σημαίνει πρόβλεψη, ακριβώς για να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.
ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 3:12 ΕΩΣ 4:07 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Με τα μέτρα που λάβατε, ουσιαστικά κάνατε μετάθεση των οικονομικών υποχρεώσεων. Καλείτε τους επιχειρηματίες να πληρώσουν το δώρο Πάσχα μετά από 3 μήνες. Μα μετά από 3 μήνες ίσως οι επιχειρηματίες να χρειαστεί αν απολύσουν εργαζομένους γιατί δεν θα μπορούν να καταβάλουν το δώρο Πάσχα. Γι’ αυτό σας φωνάζουμε ότι τα μέτρα που θα πάρετε θα πρέπει να είναι οριζόντια και όχι με δόσεις, όχι σταγόνα – σταγόνα. Κάθε μέρα βγαίνει και ένας υπουργός και λέει κάτι καινούργιο.
ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ 4:13 ΕΩΣ 4:35 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Επικαλεστήκατε την ΕΕ και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μα όταν οι Ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Στην ΕΕ δυστυχώς υπάρχει σήμερα το «ο σώζων εαυτόν σωθείτω». Βλέπουμε ότι υπάρχει εσωστρέφεια στην ΕΕ. Η Γερμανία απαγόρευσε την εξαγωγή ιατροφαρμακευτικού υλικού προς την Ιταλία! Για ποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μιλάμε μετά από αυτό;

Βγήκε πριν το ΚΚΕ και είπε ότι πρέπει να δώσετε χρήματα για το ένα, για το άλλο, για το τρίτο. Η δική μας διαφωνία με όλους εδώ είναι ουσιαστική. Είναι εύκολο να μοιράζουμε χρήματα θεωρητικά. Το θέμα είναι πώς θα βγουν τα λεφτά για να μπορέσουν να μοιραστούν. Δηλαδή πώς θα παράξουμε πλούτο.
ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ 7:39 ΕΩΣ 8:30 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Και το λέω αυτό γιατί τα απόνερα του κορωναϊού θα είναι πού χειρότερα από το πρόβλημα της πανδημίας. Και αυτό θα συμβεί γιατί δεν παράγουμε τίποτα. Κάνουμε εισαγωγή κρεάτων και γαλακτοκομικών. Αντ’ αυτού ας κινήσουμε την διαδικασία να στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας. Να στηρίξουμε την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία ώστε να μπορούμε να παράγουμε πλούτο. Το 90% του μοσχαρίσιου κρέατος εισάγεται από την Γαλλία και την Ολλανδία. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να το παράγει η χώρα μας για να μπορέσει να ισορροπήσει η κλίμακα. Γιατί αν οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί αποφασίσουν να κλείσουν τα σύνορα θα έχουμε πρόβλημα. Θα έρθει πείνα. Για να μην αναφερθώ στις εισαγωγές σε σιτηρά και γαλακτοκομικά. Αν θέλετε να ξεκινήσετε από κάτι, δώστε χρήματα για να κινηθεί η αγορά ελληνικών προϊόντων. Μοιράστε κουπόνια για να πάνε οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ και να αγοράσουν μόνο ελληνικά προϊόντα. Να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζουμε μέλι που εισάγουμε από την Κίνα ή λάδι εισαγόμενο από την Αφρική. Και μην το βλέπετε στην πλάκα, γιατί όταν συμβεί, όταν κλείσουν οι άλλες χώρες τα σύνορα, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Λέτε εδώ ότι θα δώσετε 5 δισ. για αύξηση του προϋπολογισμού. Ωραία. Εκείνο όμως που δεν μας λέει ο υπουργός είναι πού θα βρει αυτά τα χρήματα. Δώσατε επιδόματα –και καλά κάνατε- στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Ξεχάσατε όμως τους διοικητικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων. Εκείνοι δεν πήραν επιδόματα. Δεν τα δικαιούνται; Με τους ένστολους τι θα κάνετε; Ένστολοι δεν είναι αυτοί που βρίσκονται έξω στους δρόμους; Οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί δεν θα πάρουν επίδομα; Δεν κινδυνεύουν αυτοί από τον ιό; Γι’ αυτό φωνάζουμε: πάρτε οριζόντια μέτρα. Αλλά δεν μας ακούτε.

Στους δασκάλους δεν θα δώσετε επίδομα; Και να πω κάτι που κανείς εδώ δεν το ανέφερε. Εμείς, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, προτείναμε να γίνει η εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ, γιατί όταν φτιάχνεις ένα site για να μπουν χιλιάδες μαθητές, κάποια στιγμή το σύστημα θα πέσει. Το σημαντικό λοιπόν είναι να καταθέτουμε προτάσεις. Όταν λέω στον υπουργό δώσε…δώσε…δώσε… πρέπει αν του προτείνω και τον τρόπο με τον οποίο θα βγει αυτό το πρόγραμμα.

Στους κούριερ που μεταφέρουν αντικείμενα και κινδυνεύουν από τον ιό δεν πρέπει να δοθεί επίδομα; Στους μακροχρόνια άνεργους; Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε και γι’αυτούς τους ανθρώπους; Θα τους δώσουμε αέρα κοπανιστό;

Ο τουρισμός μας δίνει 18 δισ. ευρώ. Φέτος όμως δεν θα τα πάρουμε. Θα έχουμε υστέρηση εσόδων. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε από τώρα για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πάμε στην αγροτική οικονομία. Είπατε θα δώσετε 150 εκατ. για να την ενισχύσετε. Πώς; Με ποιο τρόπο; Επαναλαμβάνω: το λέω αυτό γιατί η θεραπεία των επιπτώσεων του κορωναϊού θα είναι χειρότερη από την πανδημία. Είπε ο κ. Λιβανός ότι απαγόρευσε την εισαγωγή κρεάτων. Εγώ λοιπόν σας λέω ότι δεν έχει γίνει αυτό. Εγώ αν ήμουν κυβέρνηση θα την απαγόρευα την εισαγωγή για να στηρίξω την δική μου κτηνοτροφία. Το λέω και πάλι: δώστε κουπόνια για να αναγκάσουμε τον κόσμο να αγοράζει ελληνικά προϊόντα. Αν δώσετε 200 κουπόνια θα κινηθεί αυτό το πρόγραμμα.
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΧΡΕΗ ΑΠΟ 14:56 ΕΩΣ 15:41 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Σε 3 – 4 μήνες από τώρα οι επιχειρήσεις θα σκάσουν όλες. Εσείς τι κάνετε; Μετακυλίετε το πρόβλημα με τις επιταγές και τα χρέη για τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι αδιανόητο. Εκτός εάν προγραμματίζετε να πάτε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή, δίνετε τώρα χρήμα για να τους ξεγελάστε ότι ξεπερνάτε την κρίση και μετά θα πάτε στον ιθαγενή – ψηφοφόρο και θα του ζητήσετε την ψήφο του.
Πάμε στα ΕΣΠΑ. Πείτε μου τι σχέση έχουν τα σεμινάρια με την ανάπτυξη της χώρας; Τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ είναι προγραμματισμένο να δοθούν σε επιχειρηματίες που έχουν το 50% του κεφαλαίου και θα πάρουν την επιχορήγηση για να προχωρήσουν σε επένδυση. Και τώρα αν ψάξετε θα βρείτε στα υπουργεία σας φακέλους από επιχειρήσεις που έχουν τα χρήματα στις τράπεζες και περιμένουν το εκάστοτε υπουργείο να κινήσει την διαδικασία για το ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσουν την επένδυση. Και εσείς με την καθυστέρηση τους έχετε καταστρέψει αυτούς τους επιχειρηματίες.
ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ 17:48 ΕΩΣ 19:05 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Το χειρότερο όμως ήταν η προτροπή του πρωθυπουργού μέσω facebook προς τους βουλευτές να δώσουν τον μισό μισθό τους. Και έβγαιναν οι βουλευτές της ΝΔ και φωτογράφιζαν την απόδειξη του ταμιευτηρίου για να φαίνεται ότι κατέθεσαν τον μισθό τους. Αυτό είναι η αίσχιστη απόδειξη λαϊκισμού. Και το λέω γιατί και το νοσοκομείο της Καστοριάς είπε ότι έχει πρόβλημα οικονομικό και οι βουλευτές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κατέθεσαν τους μισθούς τους για να ενισχυθεί το νοσοκομείο, αλλά δεν βγήκαμε στο facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουμε διαφήμιση.

Πάμε και στα βολέματα. Την ώρα που επιβάλλουμε μέτρα γίνονται οι καλύτερες μπίζνες. 11 εκατ. ευρώ δόθηκαν στα κανάλια. Ουσιαστικά μια διαφημιστική εταιρεία παίρνει ποσοστό και μετά εκβιάζει τα ΜΜΕ να παίξουν την διαφήμισή της και εκείνη θα έχει επιστροφή. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Αλλά όταν έχετε δικά σας όλα τα ΜΜΕ αυτό γίνεται. Έχετε κάνει τόση πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ ώστε κοντεύω να πιστέψω ότι ο μεγαλύτερος ηγέτης της χώρας μετά τον Καποδίστρια είναι ο Μητσοτάκης. Και βέβαια εδώ το ΕΣΡ δεν έκανε καμμία παρέμβαση. Αντίθετα, στερώντας σε εμάς το δικαίωμα της απολογίας, αποφάσισε ότι εγώ και η εταιρεία με την οποία συνεργάζομαι είμαστε απατεώνες. Παραβίασε δηλαδή το σύνταγμα παραβιάζοντας το δικαίωμα της απολογίας. Και ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν μπαίνει ούτε στον κόπο να απαντήσει σε πρόεδρο κόμματος. Αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δεν μπορείς να καταδικάζεις κανέναν για κάτι που δεν έγινε. Τα παραποιημένα βίντεο των καναλιών δεν τα βλέπει το ΕΣΡ; Φοβάμαι όμως ότι επηρρεάζεται από τις σειρήνες του Μαξίμου. Και βέβαια για τα κανάλια η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν υπάρχει. Βγάζουμε ανακοινώσεις, κάνουμε δηλώσεις και κανείς δεν παρουσιάζει τίποτα. Ντρέπομαι. Ειλικρινά ντρέπομαι αν αυτό εσείς το λέτε Δημοκρατία. Κάνετε όμως ένα λάθος. Επιχειρείτε μέσω των ΜΜΕ να μην υπάρχουμε. Εμείς όμως ήρθαμε και θα μείνουμε. Θα κάνουμε προτάσεις, χωρίς κραυγές και θα αυξάνουμε το ποσοστό μας.
ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ 25:03 ΕΩΣ 26:30 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ
Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής: Μην κλείσετε τις Εκκλησίες. Ας γίνουν λειτουργίες με τους πιστούς απ’ έξω. Ας είναι μέσα παπάς με 1 – 2 ψάλτες. Ας μην ανοίξουν οι πόρτες. Να ακούσουμε τουλάχιστον το Χριστός Ανέστη. Δεν μπορεί να είναι κλειστές οι εκκλησίες. Γιατί δεν ψάχνετε τα παράνομα τζαμιά στην Αθήνα; 100 είναι. Γιατί εκεί γίνονται κανονικά οι λειτουργίες. Γιατί 10 – 15 – 20 λαθρομετανάστες κυκλοφορούν μαζί και οι Έλληνες απαγορεύεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν έχουν κάνει δήλωση; Στο Παλαιοχώρι τις προάλλες είχαν βγει οι λαθρομετανάστες και έπαιζαν μπάλα στο δρόμο. Και ο Έλληνας απαγορεύεται να βγει από το σπίτι του!

Είδαμε και το πρόβλημα στην δομή της Ριτσώνας. Πήγε μια Αφρικανή στο νοσοκομείο, γέννησε, γύρισε στην δομή, αρρώστησε και τώρα την ψάχνουν. Και αυτό γίνεται γιατί δεν κάνετε υγειονομικούς ελέγχους. Έρχονται αυτοί οι άνθρωποι εδώ, διωγμένοι, κατατρεγμένοι, λαθραία και η πολιτεία οφείλει να φροντίσει την υγεία των Ελλήνων πολιτών από τις ασθένειες.

Κλείνω λέγοντάς να σταματήσετε την δοσολογία με τα μέτρα, λες και υποβάλλετε τον κόσμο σε μιθριδατισμό. Εσείς δίνετε μια δόση και μετά άλλη και μετά άλλη. Κάντε μέχρι την Παρασκευή ένα σχέδιο και πείτε στον κόσμο αυτό είναι για τους επόμενους 3 μήνες. Έτσι όπως το κάνετε φαίνεται ότι γίνεται για την τηλεόραση, για το θεαθήναι. Είναι μια φαρσοκωμωδία σε ένα σοβαρό θέμα. Αν κάνετε αυτό που πρέπει θα είμαστε μαζί σας. Αν όχι θα είμαστε απέναντί σας.