Εικόνες αποκάλυψης στην Κινέτα: Καρέ – καρέ η καταστροφή – Ανέβηκαν στις ταράτσες να γλιτώσουν τους χειμάρρους (Φωτο)

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην Κινέτα.

Οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις ανέβηκαν στις ταράτσες για να μην παρασυρθούν από τους χειμάρρους. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι «άνοιξαν» στα δύο, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σαν καρυδότσουφλα και σταμάτησαν πάνω σε δέντρα.

Ολόκληροι κορμοί δέντρων παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν σε αυλές σπιτιών – φωτογραφία:
Η πυροσβεστική δέχθηκε 64 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ 34 κλήσεις έχει δεχθεί για να παράσχει βοήθεια σε πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί.

Από τα ξημερώματα έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί από αυτοκίνητα, ενώ έως τις 9 το πρωί είχε ανταποκριθεί σε περισσότερες από τις μισές.
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδιαλιάς δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως κινδύνευσαν ζωές, όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των αρχών.
Αρκετοί κάτοικοι για να σωθούν ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους και περίμεναν κάτω από την καταρρακτώδη βροχή να έρθουν οι πυροσβέστες για να τους απεγκλωβίσουν.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλου, κλιμάκια της περιφέρειας έχουν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις και σε υποδομές.