Εισφορές Μελών και στην εκπροσώπηση των ΕΔ! Η ΠΟΜΕΝΣ 1,5 ευρώ – Η ΠΟΕΣ πόσο;

 Όπως πληροφορούμαστε από την πανηγυρική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, από 1/1/2020 ξεκινούν οι εισφορές μελών των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Ομοσπονδίας.

Η εφαρμογή του νόμου, απελευθερώνει επί της ουσίας όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τα συλλογικά τους όργανα, να έχουν το δικό τους ταμείο, τη δική τους διαχείριση, τις δικές τους δυνάμεις διεκδίκησης. Όπως συμβαίνει με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μηνιαίες εισφορές μελών συνδυάζονται με ευεργετήματα που επωφελούνται αποκλειστικά τα μέλη των σωματείων.

Έτσι και στην ΠΟΜΕΝΣ, με το ποσό των 1,5 ευρώ, όπως διαβάζουμε, έχουν προβλεφθεί προνόμια για τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το πολύ χαμηλό ύψος της μηνιαίας συνδρομής των μελών της ΠΟΜΕΝΣ, έναντι όλων των άλλων εκπροσώπων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που οι συνδρομές μελών τους ξεπερνούν τα 3 και 4 ευρώ μηνιαίως.

Για τους στρατιωτικούς, όπως πληροφορούμαστε, ακόμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκαλεί η “αφωνία” της έτερης Ομοσπονδίας, της ΠΟΕΣ, για τη μηνιαία συνδρομή των μελών των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της. Αν ισχύει ότι διαρρέεται, από κύκλους της ΠΟΜΕΝΣ, ότι ο λόγος της αφωνίας της ΠΟΕΣ, είναι γιατί η μηνιαία συνδρομή που έχει αποφασίσει για τα μέλη της, ξεπερνά το 1,5 ευρώ, φέρνοντας την σε δυσχερή ουσιαστικά θέση, έναντι της ΠΟΜΕΝΣ.

Επειδή όμως το “Αlerttv” δεν μπορεί να στηρίζεται σε παραφιλολογία, αναμένει να δημοσιεύσει και την επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τα μέλη των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της, όπως πολύ εύστοχα έπραξε η ΠΟΜΕΝΣ. Γιατί η ενημέρωση των εργαζομένων είναι το Α και το Ω για τα σωματεία που θέλουν να εκπροσωπούν άξια τα μέλη τους.