Εκείνοι ΝΤΟΥ αυτός ΑΗΤΤΗΤΟΣ παντού! (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1)

Και το αήττητο συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στα… ντου μένοντας ξανά όρθιος, αλώβητος, αλύγιστος! Το 1-1 απέναντι στον ανώτερο στο β’ μέρος, Ολυμπιακό τον κρατά στην κορυφή και δείχνει ξανά μέταλλο πρωταθλητή.
Τα ‘δωσαν όλα και… έμειναν στο «Χ»! Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν για τη μάχη του τίτλου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη, έχοντας από ένα καλό ημίχρονο στο ενεργητικό τους. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ και έλεγξε άνετα για αρκετή ώρα το ματς, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ο Ολυμπιακός στο δεύτερο, ισοφάρισε νωρίς και στη συνέχεια έχασε και μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο ρυθμός ήταν καλός από τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός πίεσε έντονα κυρίως από τις πτέρυγες, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με τις αντεπιθέσεις. Ως το πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας και σχετικά καλή κυκλοφορία, όμως πολύ καλή ήταν αντίστοιχα και η αντίδραση της ομάδας του Φερέιρα, κλείνοντας τα άκρα της σταθερά με τρεις παίκτες και με γενικότερα εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις και πρέσινγκ υψηλού ρυθμού και έντασης. Στο διάστημα αυτό, η μπάλα έφτανε μεν σε Βαλμπουενά και Ποντένσε, όμως οι 2-3 κρίσιμες πάσες προς τον Ελ Αραμπί είτε δεν ήταν καλές είτε ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος.

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός ήταν οριακά καλύτερος στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όμως το ματς δεν είχε μεγάλες φάσεις. Από εκεί και πέρα, παίχτηκε… διαφορετικό ματς, ο ΠΑΟΚ συνήλθε, ισορρόπησε το ματς στην κατοχή μπάλας και κέρδισε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Δικέφαλος του Βορρά αξιοποίησε την πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 29′, στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του ματς ως την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Φερέιρα ήταν πιο σταθεροί και με λιγότερο άγχος στο ματς, κάτι που τους έκανε ακόμη καλύτερους μετά το 0-1, βγάζοντας με άνεση το πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη.

Αντίθετα, Ο ήδη βιαστικός επιθετικά Ολυμπιακός και με πάρα πολλά λάθη ως συνέπεια αυτού που δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και να φτιάξει φάσεις, έγινε ακόμη χειρότερος όταν αυξήθηκε κατακόρυφα και το άγχος του όταν άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους πάντως ο Μαρτίνς παρενέβη από τον πάγκο, βάζοντας τον Σουντανί στο ματς και αλλάζοντας το σχήμα σε 4-4-2.

Με μεγάλη πίεση και κατοχή μπάλας του Ολυμπιακού ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Αυτή τη φορά όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βελτιώσει τις πάσες τους, περιόρισαν τα λάθη βιασύνης και μοιραία κέρδισαν ξανά μέτρα στο γήπεδο με τη σειρά τους. Μετά από 2-3 τελικές μάλιστα, η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε την ισοφάριση στο 64’ όταν ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι και ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Στα επόμενα λεπτά, οι Πειραιώτες παρέμειναν σταθερά σε θέση επίθεσης και πίεσαν για το 2-1, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέταρτο που ακολούθησε. Είχε ακόμη δύο προς το φινάλε του αγώνα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ άντεξε στην άμυνά του και όπως εξελίχθηκε το ματς απέσπασε μια πολύτιμη ισοπαλία, παραμένοντας αήττητος για 47ο σερί ματς!

sdna.gr