Εκλογές 2019: Τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λίγα λεπτά (vid)

Εκλογές 2019: Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και ήταν ψέματα.

Εκλογές 2019: Ήταν η περιβόητη εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του 4% που εκτοξεύθηκε στις εκλογές του 2012 κερδίζοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τότε, που φώναζε και βροντοφώναζε πως θα σπάσει το κατεστημένο. Ήταν η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας με όχημα την οργή του κόσμου ήθελε να κατακτήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού και εκτοξεύοντας “θα” και “θα” χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, τα κατάφερε. Το περιλάλητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προμήνυε μια Ελλάδα σωστό παράδεισο. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν σε όλους παροχές.

Θα δινόταν 13η σύνταξη, δεν θα γίνονταν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το αφορολόγητο θα ήταν στα 12.000 ευρώ, θα καταργούνταν ο ΕΝΦΙΑ, ο κατώτατος μισθός θα ήταν 751 ευρώ. Και το πιο σημαντικό, θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε πρωθυπουργός. Ο σκοπός επιτεύχθη, αλλά η σύγκρουση με την πραγματικότητα ήταν σφοδρή. Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να αφήσει τα αιθεροβάμονα πρότερά του σχέδια. Ύστερα από μια ατέρμονη πρώτη εξάμηνη διαπραγμάτευση με υπουργό τον Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία έφερε στη χώρα τα capital controls, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές τους έβαλαν τις υπογραφές τους στο 3ο Μνημόνιο της χώρας.

Δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό που είχαν δει οι Έλληνες. Το νεαρό της ηλικίας του, είχε πείσει τους Έλληνες που δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να δεχθούν, πόσο εξαπατήθηκαν. Με παλαιούς συντρόφους να τον αποχαιρετούν –σχεδόν το 30% του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ–, απαλλαγμένος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε νέες κάλπες την 20ή Σεπτεμβρίου 2015 και ανανέωσε με λίστα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Πλέον, οι βουλευτές του υπογράφουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Τίποτα από όσα έταξε ο Αλέξης Τσίπρας δεν πραγματοποιήθηκε στα δυόμιση χρόνια που έχει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ό,τι υποσχέθηκε, αποδείχθηκαν ψέματα. Η ελπίδα έγινε απογοήτευση. Η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και ο κόσμος έχει δει μισθούς και συντάξεις να περικόπτονται, ενώ οι φόροι αυξάνονται. Και σε λίγο το 4ο Μνημόνιο χτυπά την πόρτα. Μέχρι και σήμερα, που η χώρα… βγήκε από τη μνημονιακή εποχή, αλλά στα χαρτιά. Κανείς δεν κατάλαβε διαφορά… Η γνωστή στο Διαδίκτυο, «Ομάδα Αλήθειας», αποκαλύπτει το «πραγματικό πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αρχή του βίντεο, διάρκειας σχεδόν 3,5 λεπτών, συγκεντρώνοντας όλα τα ψέματα που είπε ο απερχόμενος -όπως όλα δείχνουν- πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Από το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέχρι την μείωση του αφορολόγητου, και από την αύξηση του χρέους κατά 30 δισ. ευρώ, τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ. Aπό τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, μέχρι τα φαινόμενα ανομίας και ανασφάλειας, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, το «θέατρο» της 23ης Ιουλίου 2018 στο Συντονιστικό -όταν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι, αλλά το απέκρυψαν- και τη μεταβίβαση της ιστορίας της Μακεδονίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που προσέβαλε το έθνος, η «Ομάδα Αλήθειας» αποκαλύπτει πραγματικά πόσα ψέματα είπαν οι κυβερνώντες, εξαπατώντας τους Έλληνες.Ειδική μνεία γίνεται και στο «θέατρο» της 23ης Ιουλίου 2018 στο Συντονιστικό, όταν αποδεδειγμένα, αλλά και καθομολογία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι, αλλά το απέκρυψαν.

Εκλογές 2019: Τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

alphafreepress.gr