ΕΛΑΣ: Παραπλανητικό τηλεφώνημα προκάλεσε τα επεισόδια στην Κυψέλη – Συνελήφθη 52χρονος (BINTEO)

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν επενέβη λόγω της συγκέντρωσης, αλλά ύστερα από παραπλανητικό τηλεφώνημα –  Ο άνδρας που έκανε την ψευδή κλήση στην Άμεση Δράση συνελήφθη

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου συγκεντρώθηκαν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομία δεν επενέβη λόγω της συγκέντρωσης, αλλά έπειτα από παραπλανητικό τηλεφώνημα  στην Άμεση Δράση.

«Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα» τόνίζεται.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αστυνομία επενέβη ξημερώματα Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γιατί εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής.

Η αστυνομία δεν επενέβη, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 200 ατόμων.

Δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να «διαλύσει» την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια.

Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα.»