Ελευσίνα: Νεκρός αλλοδαπός κρατούμενος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο – Κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικη

Ο κρατούμενος βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του στην τουαλέτα

Νεκρός βρέθηκε 52χρονος αλλοδαπός σε τουαλέτα προσωρινού χώρου κράτησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Ο άνδρας αντιμετώπιζε κατηγορίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος γυναικών, ανάμεσα τους και μια ανήλικη.

Το πρωί, όταν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εισήλθαν στο χώρο προσωρινής κράτησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για να παραλάβουν τον 52χρονο προκειμένου προσαχθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι ο κρατούμενος βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του στην τουαλέτα εντός του χώρου προσωρινής κράτησης, έχοντας αυτοσχέδιο βρόγχο από σεντόνι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του και δεμένο από επιτοίχιο σωλήνα.

Άμεσα ο 52χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Oι καταγγελίες σε βάρος του αλλοδαπού

Την Κυριακή το απόγευμα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, από 41χρονη, ότι ενώ βρισκόταν καθισμένη σε τοιχίο επί της οδού Κανελλοπούλου στην Ελευσίνα, άγνωστο άτομο την πλησίασε και προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Τότε, η 41χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο με ποδήλατο.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διενέργησαν αναζητήσεις του δράστη και λίγο αργότερα προσήχθη στη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ένας 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την παθούσα και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, μία ανήλικη μαθήτρια συνοδεία του κηδεμόνα της κλήθηκε στη Λιμενική Αρχή όπου αναγνώρισε τον δράστη, ο οποίος είχε προβεί σε ανάλογες πράξεις στις 18 Ιουλίου 2019 επί της οδού Αγαθούς στην Ελευσίνα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μαχαίρι που βρέθηκε μέσα σε μία μαύρη τσάντας που κατείχε ο δράστης, καθώς και το ποδήλατο που χρησιμοποίησε ως όχημα διαφυγής. Επίσης, παραγγέλθηκε Ιατροδικαστική Πραγματογνωμοσύνη για την παθούσα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και πραγματοποιήθηκε λήψη γενετικού υλικού από τον δράστη.