Ελληνικό ποδόσφαιρο: Όποιος δεν συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες θα αποβάλλεται από την Ευρώπη!

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με FIFA και UEFA όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο πλευρές έχουν την ίδια αντίληψη για τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο – Οι διεθνείς Ομοσπονδίες θα παράσχουν τεχνική βοήθεια και όποιος παραβιάσει τους κανόνες που θα θεσμοθετηθούν θα αποβάλλεται από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε ολοκληρωτικό restart το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον κύκλο επαφών που είχε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Ελβετία με την ηγεσία της FIFA και της UEFA.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν απόψε οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA κ. Τσέφεριν ο οποίος αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού.