Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οξύμωρο να μας κάνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης στην περιοχή!

Σε υψηλούς τόνους απαντά η Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή. «Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο μέρες, η τουρκική ηγεσία, προφανώς ενοχλημένη από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα προέβη σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Αθήνας. Σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο σημείωσε ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό και επικοινώνησε με τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκνευρίστηκε με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τήρησε ρεβανσιστική στάση. Γι’ αυτό και κάλεσε τον Χαφτάρ. Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι σωστά τα βήματα που κάνει» ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το Σάββατο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «Η πρόσκληση του Χαφτάρ στην Ελλάδα και η επισήμανση των εθνικών ανησυχιών της Ελλάδας υπονομεύουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Ελληνες φίλους μας ότι αυτές οι κενές προσπάθειες είναι μάταιες».