“ΕΛΥΣΑΝ” το πρόβλημα τα Σαΐνια της κυβέρνησης! “Μπάτε σκύλοι αλέστε!” – Φόβοι για νέα «Ειδομένη» στο Κιλκίς – Μεταφέρονται μετανάστες από την Λέσβο- Κίνδυνος λειψυδρίας!

Στο Κιλκίς μεταφέρονται τις επόμενες ώρες 1000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Λέσβο, που ασφυκτιά από τις ροές απελπισμένων ανθρώπων που φτάνουν στα παράλια του νησιού τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη τους φόβους που επικρατούν για την δημιουργία νέας «Ειδομένης».

Στο Κιλκίς μεταφέρονται τις 1000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Λέσβο, που ασφυκτιά από τις ροές απελπισμένων ανθρώπων που φτάνουν στα παράλια του νησιού τα τελευταία 24ωρα. Ο χώρος που έχει επιλεγεί για την μετεγκατάστασή τους είναι το κέντρο φιλοξενίας στην Νέα Καβάλα, στο Πολύκαστρο.

Είναι προσωρινή λύση, διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως γι αυτόν τον λόγο στήνονται σκηνές και όχι κοντέινερ.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού τονίζουν τοπικοί παράγοντες. Προειδοποιούν για προβλήματα στο νερό και στα σκουπίδια.

Ήδη στο κέντρο φιλοξενίας  διαμένουν 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες και λειτουργεί στα όριά του λέει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς  ο Γιώργος Περπερίδης δημοσιογράφος της εφημερίδας του Κιλκίς, Μαχητής.

Αυτό που προβληματίζει είναι η μικρή απόσταση του κέντρου φιλοξενίας από τα σύνορα, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα Ειδομένη.

Ανησυχία επικρατεί και για την ανθρωπογεωγραφία στην δομής. Αυτήν την στιγμή στην πλειοψηφία τους οι διαμένοντες είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου.

Tην ίδια ώρα στην Λέσβο, το hot-spot στην Μόρια, ασφυκτιά για μία ακόμη φορά.  Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο κ. Ντάβας Βασίλειος, αναπληρωτής διοικητής στο hot-spot της Μόριας.

Μόνον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφτασαν στα παράλια του νησιού 6.000 άνθρωποι. Μόνον σήμερα το πρωί διασώθηκαν σε επιχειρήσεις του λιμενικού 150 άνθρωποι.

Ήδη αναχώρησε από το νησί το πρώτο καράβι για την Θεσσαλονίκη με  πάνω από 600 ανθρώπους και τελική κατάληξη το Κιλκίς.