Εξάρχεια: Επεισόδια με μολότοφ -Επίθεση σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, πήραν τα κλειδιά από τις μοτοσικλέτες

Για ένα ακόμη βράδυ, επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια, καθώς άγνωστοι εκτόξευαν μολότοφ, ενώ ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι μερικές ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι, είχε επικρατήσει ξανά ένταση στα Εξάρχεια. Το βράδυ, στις 23:40 και στις 23:55, άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τη Σπ. Τρικούπη. Διμοιρίες των ΜΑΤ βγήκαν στην πλατεία των Εξαρχείων και τους απώθησαν. Ομως, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα έγινε νέα καταδρομική επίθεση, από περίπου 20 άτομα, που εκτόξευσαν μολότοφ και το σκηνικό επαναλήφθηκε και λίγα λεπτά αργότερα. Στην πλατεία Εξαρχείων ήταν σε εξέλιξη φεστιβάλ και από τις βόμβες μολότοφ κάηκαν τα ηχεία των διοργανωτών.

Εξάρχεια: Επίθεση σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ
Αργότερα, στις 02:35 τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Οι δράστες πήραν ένα κράνος και τα κλειδιά από τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών, ενώ έσπασαν ένα φάρο. Η αστυνομία έκανε τρεις προσαγωγές στα Εξάρχεια και η μία μετατράπηκε για σύλληψη, για ναρκωτικά και το νόμο περί όπλων.