Εξαδάκτυλος: «Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown-Φέτος θα κάνουμε Πάσχα»

Tην πίστη του πως αυτό το lockdown μπορεί να είναι το τελευταίο εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Aισιόδοξος ότι το lockdown μπορεί να είναι το τελευταίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με βάση τους ρυθμούς εμβολιασμού και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε», σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αυτή την βδομάδα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως ο κορωνοϊός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1η Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες π.χ κυνήγι και ψάρεμα, όπως είχαν επιτραπεί τον προηγούμενο μήνα.

Επισήμανε πως ο κορωνοϊός που παλεύουμε αυτή την στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Επιτροπή θα συζητήσει και το θέμα της μάσκας. «Το θέμα είναι πολύπαθο, να μην δημιουργήσουμε σύγχυση πριν έχουμε τις απαραίτητες οδηγίες», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.