Επίθεση με βιτριόλι -Η ώρα των αποκαλύψεων: Καταθέτει σήμερα η 34χρονη!

Στην αστυνομία πρόκειται να καταθέσει σήμερα η 34χρονη κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, την ώρα που πήγαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα.

Η σημερινή της κατάθεση, θα είναι η πρώτη αναλυτική που θα δώσει στους αστυνομικούς, μέσα από το Θριάσειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Οσα πει θα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς πρόκειται να αποτελέσουν το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ για τη φριχτή αυτή επίθεση.

Η νεαρή γυναίκα είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ, μετά από το τραγικό γεγονός που της συνέβη πριν από λίγες ημέρες. Στις πρώτες της συνομιλίες με τους αστυνομικούς, ανέφερε πως δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιον να αντιδράσει με τόσο μίσος εναντίον της. Σύμφωνα με την περιγραφή της 34χρονης, το βιτριόλι της το πέταξε μία γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».
«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

Χθες το θύμα μίλησε στον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, λέγοντας του πως πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την εργασία της και πως αυτή που της επιτέθηκε, πρέπει να ήξερε πολύ καλά την πολυκατοικία της οδού Θησέως 214, όπου βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η 34χρονη.

Αμέσως μόλις η δράστις της πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο, διέφυγε πίσω από το θύμα της, ενώ ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί και να μην καταγραφεί στις κάμερες.

«Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή βιντεοληπτικό υλικό, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτίριο όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι αστυνομικοί εξετάζουν το κινητό, αλλά και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων.

Η κατάσταση της υγείας της 34χρονης
Οπως προαναφέρθηκε, η κοπέλα βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου σοκ και όλες αυτές τις ημέρες μιλάει ελάχιστα. Τα τραύματα σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ βαθιά. Εχει ήδη κάνει ένα χειρουργείο και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές επεμβάσεις, ενώ οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να σώσουν και το αριστερό της μάτι.