«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: “Γάζωμα” αστυνομικού και διαφυγή με “μαϊμού” ασθενοφόρο; Πως θα χτυπούσε η τρομοκρατική οργάνωση-Τα όσα έχουν βρει οι αρχές! (Φώτο)

Την άκρη του νήματος για τον στόχο που είχε επιλέξει και ήταν έτοιμη να χτυπήσει η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ψάχνουν να βρουν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία,έπειτα από την σύλληψη των δυο φερόμενων μελών της αλλά και του καταζητούμενου γνωστού αντιεξουσιαστή, ο οποίος φέρεται ως ηγετική μορφή της ένοπλης ομάδας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με βάση το προφίλ του 46χρονου καταζητούμενου τον οποίο κατατάσσουν στην χορεία των σκληρών του «Χώρου» οι έμπειροι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις, για τις οποίες αναμένουν την επιβεβαίωση ώστε να μετατραπούν σε βασικά συμπεράσματα, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ερευνών στα ευρήματα της γιάφκας του Χολαργού και κυρίως από τις αναλύσεις DNΑ και αποτυπωμάτων.

Επαναστατική Αυτοάμυνα – Αυτά είναι τα δύο σενάρια του “στόχου”

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις, τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν ρίξει στο τραπέζι των ερευνών δυο βασικά σενάρια, όσων αφορά στο στόχο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Βέβαια και στις δυο περιπτώσεις ο στόχος θα ήταν αστυνομικός.
Ως βασική ημερομηνία εκδήλωσης του αιματηρού χτυπήματος σαφώς και προτείνουν την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπολου, που άλλωστε είναι ημερομηνία – σταθμός για τον αναρχικό χώρο στην Ελλάδα.

Το πρώτο σενάριο για τον στόχο, είναι βεβαίως αστυνομικοί των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμάται πως οι οπλοφόροι της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ίσως «γάζωναν» με το καλάσνικοφ – σφραγίδα της οργάνωσης άνδρες των ΜΑΤ, που τις επίμαχες ημερομηνίες της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου θα φρουρούσαν Πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυρίως το Πολυτεχνείο, την ΑΣΟΕ ακόμα και το Χημείο.

Θα στόχευε την ΔΡΑΣΗ η Επαναστατική Αυτοάμυνα;

Η δεύτερη εκτίμηση που κάνουν και μάλιστα δίνουν ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτή, είναι το χτύπημα να αφορούσε στους αστυνομικούς της νεοσύστατης μηχανοκίνητης μονάδας της ΕΛ.ΑΣ την «ΔΡΑΣΗ», που στελεχώθηκε στα πρότυπα της πρώην «ΔΕΛΤΑ» και αυτό λόγω σημειολογίας του στόχου, αλλά και της «βεντέτας» που είχε αναπτύξει ο «Χώρος» με την ΔΕΛΤΑ όταν η συγκεκριμένη ομάδα ήταν ενεργή.
Μάλιστα επ’ αυτού τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως οι «σκοπευτές» της οργάνωσης θα χτυπούσαν νύχτα αστυνομικούς της «ΔΡΑΣΗΣ» που θα έκαναν περιπολία πέριξ των Εξαρχείων και θα τους στόχευαν από απόσταση και εν κινήσει – αμφότεροι – και για το λόγο αυτό είχαν προμηθευτεί διόπτρα νυκτός και λέιζερ σκόπευσης, προσαρμοσμένο επάνω στο Καλάσνικοφ – σφραγίδα που είχε η Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Στην συνέχεια θα διέφευγαν από το σημείο με το ασθενοφόρο «μαϊμού», που θα καμουφλάριζαν και για το λόγο αυτό είχαν προμηθευτεί φάρο, αλλά και σχετικά αυτοκόλλητα σηματοδότησης.

Μάλιστα φαίνεται να υπολόγιζαν ακόμα και την άμεση κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων της Αστυνομίας που θα επέφερε το συγκεκριμένο χτύπημα. Το ασθενοφόρο «μαϊμού» λοιπόν θα τους προσέφερε την απόλυτη κάλυψη με την σειρήνα του και μάλιστα σε μια δύσκολη «συνάντηση» θα τους άνοιγαν ακόμα και το δρόμο, πιστεύοντας οι αστυνομικοί των μέτρων πως ίσως μεταφέρει τον τραυματισμένο συνάδελφό τους.

Πρόσφατα η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών που φέρονται να ανήκουν στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Οι δυο έχουν ήδη συλληφθεί και ο τρίτος καταζητείται.

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα και οι έρευνες

Άλλα δυο άτομα τα οποία φέρεται να έχουν σχέση με την οργάνωση και μάλιστα ο ένας από αυτούς στον επιχειρησιακό βραχίονα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», εκτιμά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πως συμμετείχαν στον κλειστό κύκλο που είχε στήσει η Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, στην Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι πως την οργάνωση δεν απαρτίζουν μόνο οι δυο συλληφθέντες και ο καταζητούμενος 46χρονος.

Ήδη και πριν από την εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης, οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας είχαν βάλει στο «μικροσκόπιό» τους μια ομάδα 10 συγκεκριμένων ανθρώπων που κινούνταν, είτε στο «κέντρο», είτε στις παρυφές του αναρχικού χώρου, ανάμεσά τους και ο καταζητούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, για τους οποίους θεωρούσαν πως με τον έναν η τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Ανάμεσα λοιπόν σ’ αυτό το κύκλο υπόπτων αναζητά η Αντιτρομοκρατική τα δυο ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως είναι δυνατόν, αυτά τα άτομα, να έχουν το χαμηλό προφίλ του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος του Χολαργού που βρέθηκαν τα όπλα της οργάνωσης, ο οποίος ναι μεν ανήκει ιδεολογικά στον Αναρχικό χώρο πλην όμως ήταν σχετικά άγνωστος στις Αρχές.

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στις ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης και κυρίως αυτές που εκδηλώθηκαν στα Εξάρχεια, το 2016 και το 2017 να ήταν παρών ο 46χρονος καταζητούμενος για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, παρά το γεγονός πως βρίσκονταν εδώ και χρόνια σε καθεστώς διακριτικής παρακολούθησης, από τις ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Τον… έβλεπαν
Ωστόσο και όπως λέει στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του: «…την εποχή που εκδηλώνονται τα χτυπήματα τις «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», κυρίως η στόχευση των αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η παρακολούθηση του 46χρονου εντός των Εξαρχείων ήταν μια υπόθεση δύσκολη και αναποτελεσματική. Ίσως λοιπόν για το λόγο αυτό στα αρχικά τους χτυπήματα να επέλεγαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ως σημείο αναφοράς της ύπαρξης της οργάνωσης».

Τέλος και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ακράδαντα πως τα όπλα, τα μέλη της οργάνωσης, τα προμηθεύτηκαν από κυκλώματα ποινικών με τα οποία φέρεται να είχε κάποια σχέση ο καταζητούμενος γνωστός αντιεξουσιαστής, ενώ τα εκρηκτικά είναι δυνατόν να τους τα έδωσαν τα μέλη της άλλης ενεργής οργάνωσης «Αντάρτικου Πόλης» της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Σε αυτό το τελευταίο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι πεπεισμένοι πως οι δυο οργανώσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, άλλωστε αυτό φαίνεται και από το ύφος των προκηρύξεων, πλην όμως κάποια από τα μέλη των δυο ενόπλων ομάδων φέρεται να γνωρίζονται.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου, newsit