Επαναστατική Αυτοάμυνα: Δείτε το οπλοστάσιο της οργάνωσης – Αντιτρομοκρατική: «Ευτυχώς προλάβαμε» (φωτο&βιντεο)

«Ευτυχώς προλάβαμε». Με αυτή τη χαρακτηριστική ατάκα ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής έδωσε το στίγμα της σοβαρότητας των συλλήψεων που έγιναν χθες στον Χολαργό.  Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τϋπου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής άφησε να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο και η αστυνομία τους πρόλαβε. Εκτός από τα Καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά οι τρομοκράτες είχαν επίσης διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρο ασθενοφορου και λέιζερ και η εκτίμηση είναι ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι αστυνομικοί τρόμαξαν με την ποσότητα και τη δύναμη των εκρηκτικών υλών που βρήκαν στο διαμέρισμα της οδού 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρη Χαρδαλιά.