«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τα χτυπήματα με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε!

Η βαλλιστική εξέταση που βγήκε με διαδικασίες – εξπρές λίγη ώρα μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και τον εντοπισμό της γιάφκας της οδού 17ης Νοεμβρη, στο Χολαργό έδειξε την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Μια ομάδα που στα πέντε χρόνια δράσης της έχει πραγματοποιήσει τέσσερα  εντυπωσιακά χτυπήματα χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ και χειροβομβίδες εναντίον δύο πρεσβειών, των γραφείων του ΠΑΣΟΚ με δύο αστυνομικούς τραυματίες, ενώ μετά τη σύλληψη των μελών της, οι πληροφορίες λένε ότι θα επανερχόταν στο προσκήνιο μέσα στις επόμενες ημέρες με αιματηρό χτύπημα.

Όλα τα χτυπήματα

Το πρώτο χτύπημα της Ε.Α σημειώθηκε την 25η Μαΐου 2014. Ήταν παραμονή ευρωεκλογών όταν γάζωσαν με καλάζνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Δύο μήνες αργότερα στις 3 Ιουλίου, με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ανέλαβαν την ευθύνη ενώ οι συντάκτες της προκήρυξης ζητούσαν “να αποσυρθεί ο νέος νόμος για τις φυλακές, να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός [νόμος], να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών”.

Τον Αύγουστο του 2016 και ειδικότερα το βράδυ της 31ης  σημειώθηκε άλλη μία επίθεση με παρόμοιο όπλο, αυτή τη φορά εναντίον στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού σε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου..

Τρεις μήνες αργότερα και μια εβδομάδα πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, στις 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποίησαν επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός. Στις 14 Νοεμβρίου, η ΕΑ δημοσίευσε στο διαδίκτυο μακροσκελή ανάληψη ευθύνης για τις δύο πρόσφατες επιθέσεις. Όπως αναφέρουν, σκοπός τους είναι η “συγκρότηση ενός διεθνούς επαναστατικού κινήματος”, ενώ κατηγορούν το γαλλικό, το μεξικανικό και το ελληνικό κράτος για τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες, στα κοινωνικά κινήματα, στο φυσικό περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες. Δηλώνουν πως φρόντισαν να μην βάλουν σε κίνδυνο διερχόμενους πολίτες, και σημειώνουν πως η επίθεση στη μεξικανική πρεσβεία πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την 20η επέτειο της δολοφονίας του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου από τα ΕΚΑΜ.

Τελευταία επίθεση της οργάνωσης και τρίτη κατά σειρά με τη χρήση Καλάσνικοφ πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017 εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. . Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις της Ε.Α.

Η ταυτοποίηση και το καλάζνικοφ- σφραγίδα

Η βαλλιστική εξέταση των καλάζνικοφ που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη γιάφκα του Χολαργού εκτός από την ταυτοποίηση του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό όπου αποτέλεσε κομβικό σημείο στις έρευνες της ΔΑΕΕΒ, έδειξε και το όπλο – σφραγίδα της οργάνωσης που έχει χρησιμοποιηθεί στις εξής ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας:
1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα
2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

protothema.gr