Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πέτρες, χημικά και καταγγελίες για τραυματίες φοιτητές! (BINTEO)

Πεδίο μάχης έγινε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ, με συμπλοκές ομάδας ατόμων με τα ΜΑΤ και ρίψης χημικών.

Τα πρώτα επεισόδια  σημειώθηκαν περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, και επαναλήφθηκαν περίπου δύο ώρες αργότερα. Στο σημείο βρέθηκε διμοιρία των ΜΑΤ και έγινε χρήση και φωτοβολίδων κρότου λάμψης. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Real FM ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά είναι μέσα στο ίδρυμα, υπάρχουν έξι φοιτητές τραυματίες.

Τελικά,  οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν περίπου στις 14.00 το μεσημέρι. Στις διαβουλεύσεις μεταξύ των φοιτητών και της αστυνομίας συμμετείχαν η Θεανώ Φωτίου και η Σοφία Σακαρόφα, που βρίσκονταν εντός του πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 12.00 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί φοιτητές αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτήριο, εξαιτίας της χθεσινής απόφασης της Συγκλήτου να κλείσει η σχολή για μία εβδομάδα,  μετά τον εντοπισμό του «επιχειρησιακού στρατηγείου» στο υπόγειο, σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Oμάδα ατόμων επιτέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς.

Αυτή την ώρα περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=uwaoZUZ6lj8&feature=emb_title

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το οικονομικό Πανεπιστήμιο:

Στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία το χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν χώρο στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ, τον οποίο είχαν καταλάβει παράνομα κουκουλοφόροι και το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τα επεισόδια και τις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν στην Πατησίων.