ΕΠΙΘΕΣΗ στη ΒΟΥΛΗ! Κάνει ότι γουστάρει ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ! Ηχηρή καταδίκη από την αντιπολίτευση – Αμηχανία στο Μαξίμου! (BINTEO)

«Απόλυτη, κατηγορηματική και απερίφραστη» είναι η καταδίκη από την αντιπολίτευση της επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή. Με την ενέργεια αυτή κλιμακώνονται στο μέγιστο βαθμό -σε επίπεδο συμβολισμού, τουλάχιστον- μια μακρά σειρά από επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις 2 Μαϊου σε ένδειξη συμπαράστασης στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, που από εκείνη την ημέρα κάνει απεργία πείνας, διεκδικώντας να πάρει για έβδομη φορά άδεια από τις φυλακές.

Την ώρα που στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί της αναίρεσης που άσκησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια βούλευμα, του συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου, περίπου τριάντα μέλη του Ρουβίκωνα, ανέβαιναν τρέχοντας τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, βανδάλιζαν με μπογιές και καπνογόνα το κτίριο της Βουλής και έφευγαν πρακτικά ανενόχλητοι. Η επίθεση εκθέτει την Αστυνομία αφού οι υπηρεσίες της είχαν την εκτίμηση ότι ήταν πιθανό να γίνει επίθεση στη Βουλή, στο πλαίσιο των ενεργειών «αλληλεγγύης» στον πολυισοβίτη της 17Ν, ωστόσο οι έγγραφες προειδοποιήσεις λειτούργησαν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Αμηχανία από το Μαξίμου

Την ίδια ώρα όμως, έκθετη είναι και η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να επικεντρώνει την κριτική της στην αδυναμία να προστατευθεί ακόμη και το κτίριο – σύμβολο της ελληνικής Δημοκρατίας. Η είδηση για τον βανδαλισμό της Βουλής κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ η κυβέρνηση χρειάσθηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες από την επίθεση για να αντιδράσει με μια αμήχανη και λακωνική ανακοίνωση, στο πνεύμα της αρχικής δήλωσης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων,  λίγο μετά την επίθεση: «Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

ΝΔ: Απόλυτος εξευτελισμός του κράτους

Απόλυτο εξευτελισμό του κράτους χαρακτηρίζει η ΝΔ τον βανδαλισμό της Βουλήςαπό μέλη του Ρουβίκωνα, τονίζοντας παράλληλα, ότι με αυτή την ενέργεια αποδεικνύεται ότι «δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία».

Ειδικότερα, η δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη έχει ως εξής:

Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές, και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία. Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Γεννηματά: Η ανοχή στη βία εξελίσσσεται σε συνενοχή

«Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους» πρόσθεσε.

Λοβέρδος: Απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη

Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη: Αυτό είναι το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ.Λοβέρδος χαρακτηρίζει φασιστική την επίθεση στο σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Δείτε την ανάρτηση του κ.Λοβέρδου

Ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη.

Το Ποτάμι: Το ζήτημα είναι έως πότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν;

Το ζήτημα είναι έως πότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν: Αυτό το ερώτημα θέτει με δήλωσή του με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η δήλωση του κ.Μαυρωτά, έχει ως εξής:

«Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι “μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε…”. Και το θέμα είναι έως πότε…».