Ερντογάν: “Το θρασίμι που παριστάνει το θηρίο με τις πλάτες άλλων”

“Η αλαζονεία εμπόδιο της σοφίας” δίδαξε ο Βίας ο Πριηνεύς, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Αυτό έπαθε και ο τρισμέγιστος σουλτάνος.  Νομίζει ότι είναι άτρωτος, παντοδύναμος και τα βάζει με τους πάντες.  Έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ,αλλά δεν βάζει μυαλό. Προκαλεί τους πάντες και τα πάντα.

Τα μέτωπα στο εσωτερικό συνοψίζονται ως εξής:

Α-Πόλεμος με τον κορωνοϊό

Β-Μακρόχρονος αγώνας με το ΡΚΚ

Γ-Ξήλωμα των Γκιουλενιστών

Δ-Οικονομική κατάρρευση , πιστοληπτική αδυναμία

Τα μέτωπα στο εξωτερικό

Α-Στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ , όπου το Ιράν διαθέτει μια σοβαρή δύναμη, αντάξια να συναγωνιστεί τις Αμερικανικές Δυνάμεις στην περιοχή.

Β-Στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπου η Ρωσία έχει ναυτική δύναμη στην Ταρσό και την αεροπορική Βάση  Hmeymin  στη Λατάκια.

Γ-Στη Λιβύη αγωνίζεται μαζί με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στο πλευρό του Σάρατς εναντίον του Χάφταρ.

Δ-Ανατολική Μεσόγειο-Αιγαίο

Ε-Αρμενία

Αμέσως μετά τις πρώτες συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας έσπευσε ο Ακάρ να στείλει τα τουρκικά F-16 πάνω από την Αρμενία.  Αγνοεί προφανώς ότι με τη συμφωνία Αρμενίας-Ρωσίας  του 1992 η Μόσχα ανέλαβε την προστασία των συνόρων της Αρμενίας με το Ιράν και την Τουρκία.  Ήδη στα σύνορα της Αρμενίας υπηρετούν 1500 Ρώσοι αξιωματικοί. Ασφαλώς η Ρωσία μετά τα όσα συνέβησαν στη Γεωργία δεν θα θέλει τους Τούρκους που μάχονται αντ΄αυτού δηλαδή  των ΗΠΑ να μπλεχτούν στα πόδια της.

Το ερώτημα που πλανάται είναι που στηρίζεται και κάνει αυτά που κάνει. Θέλει να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία και το όραμα του που συμπίπτει μάλλον  με τους σχεδιασμούς του Λευκού Οίκου. Όπως πολύ καλά θυμόμαστε ο Πρόεδρος Κλίντον είχε πει ότι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Τουρκίας είναι οι φαντάροι της. …Όταν ένας Αμερικανός πεζοναύτης στοιχίζει στο κράτος 5000$ τον μήνα , ο Τούρκος φαντάρος στοιχίζει 50 $. Λογικό λοιπόν οι ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τους Τούρκους για την επίτευξη των στόχων τους. Βέβαια, ο Ερντογάν σαν πονηρός ανατολίτης προσπαθεί να κερδίσει κάποια ψιχία από την βοήθεια που προσφέρει.

Την ίδια τακτική εφάρμοσαν και κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, υπακούοντας στις γνωστές επιταγές των Γερμανών. Οι συνέπειες ήταν ολέθριες.  Το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί και τώρα. Η Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι ΚΣΤ΄11) γράφει “Ως ο κύων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού, ούτως ο άφρων επαναλαμβάνει την αφροσύνην αυτού”.

Οι προκλήσεις στην Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτες όσο διάστημα γνωρίζει ότι δεν θα φάει χαστούκι.  Πιθανότατα δεν θα προχωρήσει πέρα από τις προκλήσεις , οι οποίες έχουν μοναδικό σκοπό τον εκβιασμό για να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με φουσκωμένο τον κατάλογο των αιτημάτων της Άγκυρας. Σε αυτό συναινούν φυσικά και οι ΗΠΑ που  χαρακτήρισαν αμφισβητούμενα ύδατα το Καστελόριζο χθες, ακολουθώντας τα βήματα του Χόλμπρουκ που γκρίζαρε τα Ίμια…

Κάποτε οι Έλληνες έλεγαν μολών λαβέ σήμερα προτιμούν το κουρνιαχτό στον καναπέ….

militaire.gr