Εσσεξ: Εως 35.000 ευρώ για μια θέση στο φορτηγό του θανάτου -Ταξίδι «VIP» υπόσχονταν οι διακινητές!

Η αστυνομία ανακρίνει τους τέσσερις υπόπτους που έχει συλλάβει, σε μια προσπάθεια να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση με το φορτηγό του θανάτου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν 39 πτώματα, που εντοπίστηκε στο Εσσεξ.

Πέρα από τον οδηγό του φορτηγού, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένα ζευγάρι- έπειτα από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους- και ένας άνδρας στο αεροδρόμιο Στάνστεντ. Στο κοντέιντερ που μετέφερε το φορτηγό εντοπίστηκαν 31 άνθρωποι νεκροί, 8 γυναίκες και 31 άνδρες. Το φορτηγό έφτασε στο Εσσεξ από το Βέλγιο, την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα όμως, σοκάρουν διαρκώς τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, όπως ότι οι άτυχοι άνθρωποι που επιχείρησαν αυτό το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να καταλήξουν τελικά στο φορτηγό του θανάτου. Οι περισσότεροι από αυτούς φαίνεται πως κατάγονταν από μία από τις πιο φτωχές επαρχίες του Βιετνάμ. Στο μεταξύ, η Mirror αποκάλυψε ότι την ώρα που άνοιξαν οι διασώστες το φορτηγό στο Εσσεξ, βρήκαν ματωμένα ίχνη στο εσωτερικό, μια ένδειξη που- αν επιβεβαιωθεί επίσημα- θα αποτυπώνει με τραγικό τρόπο τις φρικτές τελευταίες στιγμές που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι.
Εσσεξ: Πλήρωσε σχεδόν 35.000 ευρώ

Ηδη, έχουν γίνει γνωστά τα σπαρακτικά μηνύματα που φέρεται ότι έστελνε η Παμ Τι Τρα Μι, μια 26χρονη Βιετναμέζα, από το εσωτερικό του φορτηγού. «Συγγνώμη, το ταξίδι μου στο εξωτερικό απέτυχε. Πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σας αγαπώ τόσο πολλή μαμά και μπαμπά. Συγγνώμη μαμά», έγραφε η άτυχη γυναίκα στα μηνύματά της. Ο αδελφός της δήλωσε στο ΒΒC ότι το τελευταίο μήνυμα εστάλη το βράδυ της Τρίτης, δύο ώρες προτού το φορτηγό φτάσει στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 26χρονη έδωσε σχεδόν 35.000 ευρώ σε διακινητές για να πάει στη Βρετανία μέσω Κίνας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Η κοπέλα είχε επιστρέψει μόλις από την Ιαπωνία, όπου εργαζόταν προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά της να απαλλαγεί από χρέος που τη βάραινε. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Daily Mail, οι διακινητές της υποσχέθηκαν «υπηρεσία VIP» για αυτό το ταξίδι. Αντί για αυτό όμως, κατέληξε στο φορτηγό του θανάτου που βρέθηκε στο Εσσεξ.

Η οικογένειά της υποθήκευσε το σπίτι της για να μπορέσει να ταξιδέψει τελικά η 26χρονη. Σύμφωνα με τον αδελφό της, πέταξε από το Βιετνάμ στην Κίνα, από εκεί πήγε στη Γαλλία και αρχικά επιχείρησαν να περάσουν στη Βρετανία στις 19 Οκτωβρίου, αλλά τους έπιασαν και τους γύρισαν πίσω.

Εσσεξ: Από το Βιετνάμ οι περισσότεροι νεκροί
Η πλειονότητα των ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί εκτιμάται ότι προέρχονταν από το Βιετνάμ, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις των αρχών του Εσσεξ ότι επρόκειτο για Κινέζους. Η οργάνωση VietHome, που εκπροσωπεί τη βιετναμέζικη κοινότητα στη Βρετανία, ανέφερε ότι έλαβε φωτογραφίες σχεδόν 20 ανθρώπων που αγνοούνται από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το φρικτό περιεχόμενο του φορτηγού στο Εσσεξ. Πρόκειται για ανθρώπους από 15 έως 45 ετών. Το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την ταυτοποίηση των νεκρών.

Επίσης, συγγενείς του 20χρονου Νγκουγιέν Ντιν Λουόνγκ δήλωσαν πως φοβούνται ότι είναι ανάμεσα στα 39 θύματα που βρέθηκαν στο Εσσεξ. Ο πατέρας του δεν έχει μάθει νέα του γιου του από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μαζί με μια ομάδα στο Παρίσι- όπου ζούσε παράνομα τον τελευταίο χρόνο- θα προσπαθούσε να περάσει στη Βρετανία. «Συχνά τηλεφωνούσε στο σπίτι, αλλά δεν έχω καταφέρει να τον βρω από την τελευταία φορά που μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα», είπε ο πατέρας του 20χρονου. Δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί. Πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ στρέφονται στα social media, με τον φόβο ότι συγγενείς τους ήταν στο φορτηγό του θανάτου που εντοπίστηκε στο Εσσεξ.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με τον πατέρα του, πλήρωσε 14.000 δολάρια για αυτό το ταξίδι που- φοβάται η οικογένεια του αγοριού- είχε τραγική κατάληξη.