Ευθείες απειλές Ερντογάν: Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο όπως τους αξίζει!

Ανεβάζει τους τόνους για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά την κριτική που δέχεται από το διεθνή Τύπο και από τρίτες χώρες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερντογάν επιλέγει να οξύνει την αντιπαράθεση. Σύμφωνα με το ΑFP, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (AKP), υποστήριξε ότι το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της». Πρόκειται για το νέο δόγμα της Αγκυρας, που ξεκίνησε με το χθεσινό, αδιανόητο non paper και το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως τη χώρα που προκαλεί.

Σε εκείνο το σημείο, ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει «τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση», προσθέτοντας ότι οι δυο χώρες δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν στις συνομιλίες που προηγήθηκαν.

Σύμφωνα με το τουρκικό TRT, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Σάββατο θα επισκεφθεί το πλωτό γεωτρύπανο Fatih (Φατίχ) στη Μαύρη Θάλασσα, απ’ όπου θα ανακοινώσει νέα στοιχεία για τα κοιτάσματα της περιοχής.