Η απάντηση Λιγνάδη στη Μενδώνη

Στα όσα ανέφερε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ειδικά στη φράση που χρησιμοποίησε ότι “είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”, απαντά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε δήλωσή του στο Live News, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επισημαίνει μεταξύ άλλων: “το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί”.

“Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μία δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη” ανέφερε ο κ. Λιγνάδης και συμπλήρωσε: “Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, με αφορμή τις καταγγελίες που συνταράσσουν τον χώρο του θεάτρου, η υπουργός Πολιτισμού αναφερόμενη στον Δημήτρη Λιγνάδη είπε ότι “είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα” και προσέθεσε ότι “όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών. Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή”.