Η κινητοποίηση του Δήμου Φαιστού έφερε αποτελέσματα! Αποχώρησαν από την περιοχή τα Ιταλικά κρουαζιερόπλοια! H καταγγελία στο “Alerttv”! (ΦΩΤΟ)

Απομακρύνονται συνεχώς από την περιοχή της Μεσαράς και της Κρήτης γενικότερα μετά την κινητοποίηση του Δήμου Φαιστού τα δυο Ιταλικά κρουαζιερόπλοια Costa Μenditerania και Aidablu!

Μια κινητοποίηση που πρόλαβε τα χειρότερα, καθώς τα δυο πλοία για δυο 24ωρα έκαναν «βόλτες» νότια της Κρήτης και λίγο πριν την κινητοποίηση βρέθηκαν νότια των Καλών Λιμένων σταματημένα.

Σε δηλώσεις τους στο “e-mesara.gr” από τους Καλούς Λιμένες την ώρα της κατάληψης του δρόμου οι Δημοτικοί παράγοντες που συμμετείχαν, τόνισαν:

Γρηγόρης Νικολιδάκης (Δήμαρχος Φαιστού)

Σαν Δήμος είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να κατέβει. Ξέρουμε ότι οι ΜΕΘ στην Κρήτη είναι ελάχιστες και σίγουρα θα χρειαστούν σε ανθρώπους του νησιού μας στην πορεία. ΟΙ άνθρωποι που νοσούν στα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία που θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές της Κρήτης.

Γιάννης Φασομυτάκης (Αντιδήμαρχος)

Τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη είναι πολύ λίγα και ίσως να δυσκολευτούν να καλύψουν τους Κρητικούς που θα νοσήσουν από τον κορονοϊό. Δεν ξέρουμε πόσα περιστατικά θα υπάρξουν σε 10 ή 15 ημέρες στο νησί μας, καθώς όλοι λένε ότι οι επόμενες βδομάδες είναι οι δύσκολες.

Ανδρέας Πωλιουδάκης (Αντιδήμαρχος)

Σαν Δημοτική Αρχή παίρνουμε τα μέτρα μας γιατί μας ενδιαφέρει η υγεία των Δημοτών μας. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και δεν θα αφήσουμε τίποτα μα τίποτα να βάλει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας.

Νίκος Καργάκης (Δημοτικό Σύμβουλος)

Αυτή τη δύσκολη στιγμή θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ανεξάρτητα αν ανήκουμε στη συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι με την κινητοποίησή μας αυτή να τα καταφέρουμε. Οι ΜΕΘ μακάρι να μπορέσουν να καλύψουν όλους όσους σήμερα ζούμε σ΄ αυτό το νησί.

Κώστας Σπινθάκης (Πρόεδρος Κοινότητα Πιτσιδίων –  Ματάλων)

Στο κάλεσμα του Δημάρχου Φαιστού δηλώνουμε «παρόν» σαν Κοινότητα Πιτσιδίων Ματάλων. Στηρίζουμε τις δράσεις του Δήμου και ζητούμε απ΄ όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος το τρίτο Ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, το Costa Furtuns, έχει απομακρυνθεί από τη βόρεια Κρήτη…

 

ΠΗΓΗ

Η καταγγελία κατοίκου στο Alerttv 

“Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας αναφέρω οτι στη Ν. Κρήτη στη Μεσαρά πριν μέρες κρουαζιερόπλοιο απο Ιταλία έμεινε στα ανοιχτά δήθεν λόγω κακοκαιρίας , που δεν ίσχυε , και τελικά την επόμενη μέρα ζήτησε βοήθεια για μια ασθενή απο Κορωναίο . Τελικά οι αρχές εδώ , ο νομίατρος ίσως, δέχτηκαν να διακομισθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και βρίσκεται ακόμη!!!! Το δε κρουαζιερόπλοιο έφυγε!!!!! Σήμερα συνέβη ακριβώς το ίδιο με δυο ή τρία κρουζιεροπλοια…. Και λένε οτι θα τους δεχτούν τους ασθενείς!!!! Οι κάτοικοι αντιδρούν της Μεσαράς. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά… Παρακαλώ θερμα αν μπορείτε να δημοσιοποιήσετε το όλο θέμα γιατι αλίμονο μας!!! Τώρα η Κρήτη εχει λίγα κρούσματα και για τους Έλληνες επισκέπτες απαγορεύεται να ρθούν στο νηςί…και τότε πώς επιτρέπεται να έρχονται επιβάτες κρουαζιέρας, που θα προςαράζουν επίτηδες απο Ιταλια κλπ.Το θέμα ειναι πολυ σοβαρό!!!!! Ευχαριςτω πολύ!!!!”