Η νέα μόδα: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ! (Έγγραφο)

Μια νέα έκφραση μπήκε στην ζωή μας το τελευταίο διαστημα.

Στελέχη των Eνόπλων Δυνάμεων εμφανίζονται ως εκπρόσωποι στρατιωτικών με τον τίτλο του Στρατιωτικού Συνδικαλιστή, χωρίς στην ουσία να εκπροσωπούν κανέναν πάρα μόνο τον εαυτό τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσπάθεια αυτών των στελεχών να παραμείνουν στην επιφάνεια λόγω της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και υπερέκθεσης τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνονται αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού μεταξύ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελευταίο παράδειγμα ήταν η πρόταση ενός αυτόκλητου-έκπτωτου συνδικαλιστή η οποία αναρτήθηκε σε συγκεκριμένο blog και που αφορούσε στην λειτουργεία της υγειονομικής επιτροπής της Αεροπορίας, ως μέτρο κατά την διασπορά του COVID 19.

Δείτε τι αναφέρει επιστολή – καταγγελία που έφτασε στα συρτάρια του “Alerttv”

“Η πρόταση του στρατιωτικού συνδικαλιστή δημοσιεύθηκε στις 24/3/2020 το μεσημέρι γύρω στις 14:00. Δηλαδή την ίδια ημέρα που η συγκεκριμένη υγειονομική επιτροπή είχε στείλει στους αρμόδιους φορείς την απόφαση της για την λειτουργία της, όπως αποδεικνύεται στο παρακάτω έγγραφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γνώριζε ή όχι την απόφαση της επιτροπής ο αυτόκλητος εκπρόσωπος; Δεν είναι περίεργη η χρονική στιγμή ( 14:00 ) που επέλεξε ο εκπρόσωπος να δημοσιεύσει την πρόταση του; Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν υπέβαλε την πρόταση του το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα και επέλεξε συμπτωματικά τις 14:00 το μεσημέρι, της ημέρας που το έγγραφο της υγειονομικής επιτροπής είχε ήδη κυκλοφορήσει!!!!!!! Για την έγκυρη ενημέρωση όλων και προς αποφυγή της όποιας παρεξήγησης, άξιζε να δούμε το email που επιβεβαιώνει την ώρα αποστολής της πρότασης του στο blog.

Πολλά θαυμαστικά και δύο σενάρια:

Στο σενάριο ότι γνώριζε την απόφαση, από πού προήλθε η πληροφόρηση του για το έγγραφο και γιατί την πρόβαλλε στις 14:00 ως δική του πρόταση, αποκρύπτοντας την αλήθεια για το ότι η υπηρεσία είχε την ίδια ημέρα μεριμνήσει, από μερίδα στελεχών με προβλήματα υγείας που είχαν το άγχος της μετακίνησης τους προς τα νοσοκομεία;

Στο σενάριο ότι δεν γνώριζε ότι η υγειονομική υπηρεσία είχε βγάλει απόφαση, πώς τρεις ημέρες αργότερα βγαίνει είδηση σε blog, ότι δικαιώθηκε ο στρατιωτικός συνδικαλιστής δίνοντας λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων του για ένα θέμα που η υγειονομική επιτροπή είχε ήδη μεριμνήσει; Και την είδηση αυτή την κοινοποίησαν οι φίλοι του για να πείσουν τον κόσμο ότι χάρη στην πρόταση του δόθηκε λύση, αποκρύπτοντας ότι η υπηρεσία είχε γνωστοποιήσει την απόφαση λειτουργίας της, τρεις μέρες πριν.

Οι υπεύθυνες Διευθύνσεις Υγειονομικού των Επιτελείων θα πρέπει να αξιολογήσουν το θέμα και να επιληφθούν μέτρων που θα διαφυλάττουν ” στεγανότητα ” στην αλληλογραφία της με τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να αποφεύγονται συνδικαλιστές – ” μετά Χριστόν προφήτες”.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Άμυνας οφείλει να προστατεύσει το νομικό πλαίσιο της εκπροσώπησης των στρατιωτικών από αυτόκλητους εκπροσώπους που μόνο προβλήματα, σύγχυση και εντάσεις προκαλούν μεταξύ των στελεχών των ΕΔ με το να σκαρφίζονται διαρκώς κάτι για να τραβούν πάνω τους, την προσοχή των συναδέλφων τους.”