Η νέα πλατεία Ομονοίας «αγκαλιάζεται» και από το Twitter: «Κούκλα μετά από δεκαετίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Θετικά τα σχόλια μετά τη δοκιμή του «πολύχρωμου» σιντριβανιού το βράδυ της Πέμπτης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με χαμόγελα έγινε δεκτή από τους χρήστες του Twitter η τελευταία δοκιμή στο νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας με τα χρώματα του φωτισμού να κυριαρχούν στα πλάνα.

«Κούκλα μετά από δεκαετίες», «αρκετά έζησε η πόλη στη μιζέρια», «ομόρφυνε ο τόπος» είναι μερικά από τα σχόλια με άλλους να θυμούνται την ιστορική φράση «ραντεβού στου Μπακάκου» που χρησιμοποιούσαν επισκέπτες και κάτοικοι της Αθήνας όταν ήθελαν να συναντηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεν λείπουν και οι προτροπές προς τους κατοίκους της Αθήνας να «αγκαλιάσουν» και να προστατεύσουν τη νέα προσπάθεια ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης να αποκτήσει ξανά χρώμα και διαφορετικό ύφος από το άχρωμο των τελευταίων ετών.

Οι χρήστες του Twitter ζητούν, επίσης, από το κράτος και τη δημοτική αρχή να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν και προβλήματα όπως το παρεμπόριο και οι συμμορίες.

https://www.youtube.com/watch?v=4f13Ae0i380&feature=emb_title

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δρομολογεί με γοργά βήματα την επαναφορά του ιστορικού συντριβανιού με την ελπίδα ότι το σημείο αναφοράς των περασμένων χρόνων να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επαναφορά ολόκληρης της περιοχής στην παλαιότερη αίγλη και σημασία της.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=1tOZfFJsvQs&feature=emb_title

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν «παρών» στην πρώτη δοκιμή λειτουργίας του σιντριβανιού. «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά. Έρχεται…» είναι το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη που συνοδεύει το βίντεο το οποίο ανήρτησε στους λογαριασμούς  του στα social media.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=ED2xHFk5cxQ

Μια ανάσα πριν αποκαλυφθεί η ιστορική πλατεία της Αθήνας στη νέα της μορφή, που έχει πολλά νοσταλγικά στοιχεία με κυρίαρχο το σιντριβάνι, ο κ.Μπακογιάννης για δεύτερο βράδυ στη σειρά αποκάλυψε ψηφίδες.

Το βράδυ, το ιστορικό – ανανεωμένο – σιντριβάνι γέμισε με νερό. «Παρών» στη διαδικασία ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος πόσταρε σχετικό βίντεο στο Instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων… «Ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».

Δείτε τη στιγμή που το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας γεμίζει νερό:

https://www.youtube.com/watch?v=v00DDPv4Hjc&feature=emb_title

Επιπλέον, ο δήμαρχος πόσταρε μια νυχτερινή λήψη της πλατείας κι ενημέρωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη, στη νέα της μορφή «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…», είπε χθες για να προσθέσει σήμερα «πλατεία ξανά».