Η φωτιά στην Εύβοια καίει τα πάντα -Εκκενώνονται δύο χωριά!

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Εύβοια και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή να εκκενωθούν δύο χωριά.

Πρόκειται για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Οπως δήλωσε στον Σκάι ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, προηγουμένως υπήρξε οργανωμένη ενημέρωση των πολιτών και αν και δεν υπάρχει άμεση απειλή, κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο για λόγους ασφαλείας να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα χωριά. Ο εκπρόσωπος της ΠΥ δήλωσε ακόμα ότι οι κάτοικοι, τουλάχιστον στο ένα χωριό, το Μακρυμάλλη, είναι περίπου 150, καθώς αρκετοί έχουν επιστρέψει στα χωριά για τις διακοπές του καλοκαιριού. Υπάρχουν λεωφορεία στην περιοχή, η εκκένωση θα γίνει οργανωμένα είπε ακόμα, ενώ σημείωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 227 πυροσβέστες, αεροσκάφη, ελικόπτερα, και ένα ελικόπτερο συντονισμού.
Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες στη φωτιά στην Εύβοια
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στη φωτιά στην Εύβοια συνεχώς αυξάνονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συνολικά στη φωτιά επιχειρούν 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», 6 Α/Φ, 5 Ε/Π, & 1 Ε/Π ως Συντονιστικό. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 139 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με 72 πυροσβέστες & 6 οχήματα με 12 #πυροσβέστες Μ.Ε.Τ.Π.Ε.. Συνδράμουν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.,8 μηχανήματα έργου καθώς και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά τις ισχυρές εναέριες δυνάμεις (4 αεροσκάφη Καναντέρ και 2 ελικόπτερα) αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία κυρίως από τους πυκνούς καπνούς με συνέπεια να μην επιτρέπουν στους πιλότους να πλησιάσουν πολύ κοντά τις εστίες για καλύτερα αποτελέσματα.