Θεσπρωτία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των συνόρων! Παραμένουν κλειστά από τις 22 Ιουλίου (Φωτό)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα Βορειοηπειρώτες στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου Θεσπρωτίας ζητώντας την επαναλειτουργία του τελωνείου που παραμένει κλειστό από τις 22 Ιουλίου λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και στις δύο πλευρές των συνόρων τόσο Βορειοηπειρώτες που διαμένουν μόνιμα στη Θεσπρωτία και σε άλλες περιοχές καθώς και μόνιμοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου. Με το τελωνείο κλειστό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οι Βορειοηπειρώτες που κατοικούν στη Θεσπρωτία αναγκάζονται να κάνουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στην Κακαβιά και από εκεί να μπορέσουν να επισκεφθούν τα χωριά τους .

Αυτό που ζητούν είναι να ανοίξει το τελωνείο με τα ίδια μέτρα που ισχύουν στην Κακαβιά. Σημειώνεται ότι το ίδιο αίτημα εκφράζει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ενώ εκπρόσωποι της περιοχής σημειώνουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη ανοίγματος του συγκεκριμένου μεθοριακού σταθμού ενόψει της συγκομιδής των εσπεριδοειδών προκειμένου να εισέλθουν εργάτες γης.