Θρήνος στη Θήβα για τη 15χρονη που πέθανε από κορωνοϊό – Διασωληνωμένη και η μητέρα της στον «Ευαγγελισμό»

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας 15χρονης κοπέλας στη Θήβα, η οποία έχασε τη ζωής της σήμερα από κορωνοϊό. Ο επικίνδυνος ιός την χτύπησε απότομα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να χάσει τη ζωή της με τους γιατρούς να δίνουν μάταια τη μάχη για να την κρατήσουν ζωντανή.

Πρόκειται για το νεότερο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως λένε πηγές από την περιοχή η άτυχη Μαργαρίτα είχε υποκειμενα νοσήματα (καρδιακά προβλήματα και σάκχαρο). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαγνώστηκε θετική την Παρασκευή μετά από τεστ που έκανε και οι γιατροί της συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι της σε καραντίνα.

Ωστοσο γρήγορα η κατάσταση της υγειας της χειροτέρεψε. Σήμερα το πρωί κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό και η υγεία της επιδεινώθηκε. Ένας αναισθησιολόγος της έδωσε τις πρώτες βοήθειες όμως μέσα σε λίγη ώρα άφησε την τελευταία της πνοή.

Την ίδια ώρα διασωληνωμένη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται και η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

O δήμαρχος της Θήβας, κ. Γιώργος Αναστασίου μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε ότι η 15χρονη κοπέλα είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό αρκετές μέρες νωρίτερα και παρέμενε στο σπίτι ώσπου σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντοπνα συμπτώματα δύσπνοιας.

«Είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό πριν από μερικές μέρες. Τα συμπτώματα έγιναν έντονα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θήβας με έντονα συμπτώματα δύσπνοιας και πνευμονίας. Από όσο γνωρίζω το παιδί διασωληνώθηκε αλλά λίγο αργότερα κατέληξε. Η μητέρα του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Έχουμε συγκλονιστεί γιατί είμαστε μικρή κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει στο protothema.gr:

«Μπαμπάς, μαμά και κόρη πήγαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο και στο τεστ κορωνοϊού, όπου τους έγινε διαγνώστηκαν και οι τρεις θετικοί. Ήταν όμως καλά γι αυτό και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Την Δευτέρα η μητέρα και η κόρη πήγαν ξανά στο νοσοκομείο της Θήβας γιατί δεν αισθάνονταν καλά. Η μητέρα παρέμεινε στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική του Ευαγγελισμού. Στις εξετάσεις που έκαναν στην κόρη την Δευτέρα, όλα έδειχναν πως πήγαιναν μια χαρά με αποτέλεσμα να την στείλουν πάλι στο σπίτι της».

Οι κρίσιμες ώρες και το τέλος:

«Σήμερα στις 5 το πρωί το κορίτσι εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και χωρίς να αισθάνεται καθόλου καλά με αποτέλεσμα να την διασωληνώσουν. Μέχρι να την μεταφέρουν στην Αθήνα πέθανε. Το κορίτσι όπως μαθαίνω είχε διαβήτη και ήταν υπέρβαρη. Αυτό δείχνει το πόσο ύπουλη είναι η αρρώστια αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.