Ιλιον: Από ασφυξία ο θάνατος του παιδιού -Είχε εκδορές γιατί προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί! Τι εντόπισε ο ιατροδικαστής!

Από ασφυξία έχασε τη ζωή του το αγοράκι 2,5 ετών στο σπίτι του στο Ίλιον, σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη από τον Νίκο Καλογριά.

Ωστόσο η τραγωδία στο Ίλιον παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς το άτυχο παιδί έφερε εκδορές, εκχυμώσεις στο μέτωπο του, οι οποίες προήλθαν από την προσπάθειά του να βγει από τον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στον οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Ιλιον με το θάνατο του 2,5 ετών αγοριού
Το κουβάρι της τραγωδίας στο Ιλιον ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο στο κρεββάτι και ξεκίνησε να παίζει, αγνοώντας τον κίνδυνο. «Επαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5χρονο γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του»), αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.

Η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού
Η υπόθεση πάντως πήρε άλλη τροπή όταν το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν είχε γίνει καταγγελία για αμέλεια παιδιού από τη συγκεκριμένη οικογένεια, ωστόσο ο πατέρας του 2,5χρονου το αρνήθηκε.

Η υπόθεση πάντως παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.