Ιωάννης Μάζης: “Κοροϊδέψαμε την Γαλλία και θα το πληρώσουμε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιωάννης Μάζης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή #KontraNews10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, όπου μίλησαν για τη Σύνοδο Κορυφής και τις συνέπειες αυτής.

“Θέλουν ψυχίατρο όσοι λένε ότι ήταν θετική η απόφαση στην Σύνοδο Κορυφής. Η Άγκυρα κέρδισε τον πρώτο γύρο στην Ευρωπαϊκή Κρίση” είπε αρχικά ο Δρ Μάζης και πρόσθεσε πως: “Σε 1,5 χρόνο έχουμε εκλογές στην Γαλλία και βλέποντας ο Μακρόν ότι η Τουρκία μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα, θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση μαζί του με ανταλλάγματα”.

Όσο για τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, ο καθηγητής επισήμανε πως “η προσπάθεια της Γαλλίας να έρθει σε στενές σχέσεις με την Ελλάδα έχει αποτύχει. Εμπαίξαμε την Γαλλία και θα το πληρώσουμε” και κατέληξε με το ποιές ενέργειες πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η Ελλάδα απέναντι στν Τουρκία: “Να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα Veto. Να μην δεχθούμε πολυμερή διάσκεψη Μπορέλ η οποία καταργεί με πολιτικό τρόπο το διεθνές δίκαιο και δίνει πλεονεκτήματα στην Τουρκία με την συμμετοχή χωρών που είναι φιλικές στην Άγκυρα όπως Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία”.