Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού προβλέπονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική την Κυριακή

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης -Η κακοκαιρία σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στην Κεντρική και Βόρεια Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Καλλιάνος: Μπορεί να έχουμε έντονη κακοκαιρία την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εξήγησε την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε τη Χαλκιδική, προειδοποιώντας ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε έντονη κακοκαρία την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Καλλιάνος, έκανε λόγο για «ένα σύστημα με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσει πάλι την χώρα το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή».

Αναλυτικά ανέφερε:

«Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος για αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος και το Σάββατο, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, εξασθενημένα θα είναι τα φαινόμενα στα νότια και κεντρικά ηπειρωτικά. Στη βόρεια Ελλάδα όμως, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ίσως και στη Θράκης θα εκδηλωθούν πάλι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι αρκετά έντονες ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ότι θα είναι τόσο έντονες όσο οι καταστροφικές καταιγίδες της Χαλκιδικής.

Όμως αυτό που με ανησυχεί ιδιαιτέρως, είναι ένα σύστημα με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσει πάλι την χώρα το Σάββατο και την Κυριακή. Την Κυριακή θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στα Επτάνησα, στο κεντρικό και στο βόρειο Αιγαίο χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και σε τμήματα της κεντροανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε περιοχές της νότιας Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριού πιο εξασθενημένο και μάλιστα προς την Τρίτη φαίνεται ότι θα έχουμε πάλι ένα σύστημα με βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Με λίγα λόγια οι βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν για τις επόμενς 3-4 ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως το Σάββατο και ιδαίτερα την Κυριακή χρειάζεται προσοχή στη Βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Ίσως έχουμε φαινόμενα πάρα πολύ δυνατά».

Πυροσβεστική: Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική την Κυριακή

Νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική την Κυριακή, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με αφορμή τις προβλέψεις για τον νέο κύμα κακοκαιρίας, καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους.

«Υπάρχει μπροστά μας μια πρόβλεψη για επιδείνωση καιρού, κάνω σύσταση, αφού έχουμε μία προειδοποίηση, ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, ας αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, ας λάβουμε μέτρα προστασίας, χρειάζεται και από τον καθένα μας μια συμμετοχή, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να αποφύγουμε δυσάρεστα συμβάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαρσάμης.