Καιρός: Σαρώνει την Αττική με χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του πινκ πονκ το κύμα της κακοκαιρίας! (φωτο&βιντεο)

Χαλάζι με μεγάλο μέγεθος έπεσε στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια και στα ανατολικά προάστια  – Πώς θα κινηθούν τα επικίνδυνα φαινόμενα

Ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει περίπου από τις 2.15′ το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του πινκ πονκ έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας. Η χαλαζόπτωση ανά περιοχή ήταν σχετικά σύντομη, όμως με εξαιρετική σφοδρότητα. Οι εικόνες από το Παγκράτι και το Κουκάκι είναι χαρακτηριστικές.

Εικόνες από το χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας:

Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Το μέτωπο αυτό αναμένεται κινηθεί αργά ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Βάσει της τελευταίας πρόγνωσης της ΕΜΥ, η Αττική θα επηρεαστεί από τις 12:30 περίπου μετά το μεσημέρι και από τα Δυτικά. Καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βόρεια του νομού, με ανατολική – βορειοανατολική κίνηση.