Καλαμάτα: Μαθητές ξέθαψαν πτώμα και το έβαλαν να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου

Τρεις μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με έναν 21χρονο ήταν οι δράστες του σοκαριστικού περιστατικού που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο
Μία πρωτοφανής τυμβωρυχία είχε σημειώθει τον Δεκέμβριο στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ στην Καλαμάτα, όταν άγνωστοι ξέθαψαν το πτώμα μιας γυναίκας και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου.

Όπως αποκαλύφθηκε, τρεις μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με έναν 21χρονο ήταν οι δράστες αυτού του σοκαριστικού περιστατικού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, είχε ενημερώσει με επιστολή του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου. Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο.

Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν».