Καράογλου: «Μόνοι μας έως 24 ώρες αν γίνει κάτι στο Αιγαίο»

Αν οι αποκαλύψεις για το Μάτι έρθουν στη Βουλή θα πάμε σε προανακριτική για να αποδοθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών

Την άποψη πως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να εκβιάσει τη σύγκρουση, αλλά και πως θα είμαστε μόνοι μας για 24 ώρες πριν υπάρξει διεθνής παρέμβαση σε μια τέτοια περίπτωση, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας στο ρ/σ Radio North.

«Είναι προφανές πως αν γίνει κάτι – προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει κάτι– τις πρώτες τουλάχιστον 12 έως 24 ώρες, μέχρι να κινηθούν όλοι οι αργοκίνητοι μηχανισμοί, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας, είμαστε μόνοι μας. Προφανώς έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, αλλά αυτό δεν φτάνει» ανέφερε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως «άρα, λοιπόν, θα είναι η ώρα που τα ελληνικά στρατεύματα, το ναυτικό, η αεροπορία, θα πρέπει να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας και να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε επιβολέα».

«Νομίζω πως είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατηγός Φλώρος έστειλε το μήνυμα πως αν χρειαστεί θα είμαστε κυρίαρχοι σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξει και σχετικά σύντομα, εντός 24ώρου, διεθνής παρέμβαση για να εκτονωθεί η κατάσταση» εξήγησε ο κ. Καράογλου, στην ίδια κατεύθυνση.

Οι αποκαλύψεις για το Μάτι

Κληθείς, επιπλέον, να σχολιάσει τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως «ήδη έχει μπει εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση. Αν έρθει η υπόθεση στη Βουλή θα γίνει αυτό που πρέπει, θα γίνει προανακριτική επιτροπή και εφόσον προκύψουν πολιτικές ευθύνες (σ.σ.: ευθύνες πολιτικών προσώπων) που θα πρέπει να αποδοθούν, θα ακολουθήσει την πορεία της η διαδικασία αυτή».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, «οι δηλώσεις Γεροβασίλη περί απειλής σε βάρος της Δημοκρατίας και οι δηλώσεις περί προσπάθειας πόλωσης από τη ΝΔ, είναι δηλώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». Ο ίδιος σημείωσε πως «αυτά δεν αντέχουν σε δημόσια κριτική» και κατέληξε «ξέρω πως είναι σε δύσκολη θέση η κ. Γεροβασίλη, αλλά δεν είναι σοβαρή η λογική “λυπηθείτε με γιατί είμαι ορφανός” που λέει ο πατροκτόνος στο δικαστήριο».