Καταλήψεις σχολείων: Έτσι θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες – Μάθημα αργίες και Σάββατα

Την αναπλήρωση όλων των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί λόγω καταλήψεων στα σχολεία, με μαθήματα τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική τηλεκπαίδευση.

“Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής: Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση” αναφέρει η κ. Κεραμέως σε δήλωσή της.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες παραμένουν τα σχολεία που δεν λειτουργούν στη χώρα. Αύριο αναμένεται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με συλλαλητήριο μαθητών, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για 700 σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Στον Βόλο όπου 19 σχολεία έχουν καταληφθεί, με παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων άρχισε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια της πόλης και θα ληφθούν καταθέσεις από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων και από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και για σχολεία σε άλλες περιοχές όπως στην Ηλεία, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.