Κλιμακώνει τον πόλεμο εντυπώσεων η Άγκυρα!

«Ενάντια στη γαλλοελληνική συμμαχία, η οποία έχει μετατραπεί σε μία “επίδειξη ισχύος” πραγματοποιώντας συχνά κοινές ασκήσεις γύρω από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, το τουρκικό ναυτικό δημοσίευσε Navtex για μια νέα άσκηση στα νότια της Κρήτης, προκειμένου οι αποδέκτες της να λάβουν το μήνυμα» αναφέρεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας της Τουρκίας Yeni Safak.

Ο τίτλος της μάλιστα είναι: «Μήνυμα πάλι από την Κρήτη-Πολύ σκληρή αντίδραση στην Αθήνα». Το πρωτοσέλιδο πλαισιώνεται επίσης από χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές όπου πραγματοποιείται από την Πέμπτη 25 Ιουνίου η άσκηση, έχοντας μάλιστα και… ονοματεπώνυμο.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε τη νέα Navtex «βαφτίζοντας» τις περιοχές με τα τρία χαρακτηριστικά που αποδίδονται στον τουρκικό στρατό, δηλαδή:

ETKIN = Αποτελεσματικός

CAYDIRICI = Αποτρεπτικός

SAYGIN = Σεβάσμιος

Όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», το μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα με την άσκηση αυτή είναι διπλό: πρώτα εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, μετά τις δηλώσεις Δένδια και Μπορέλ στον Έβρο, έλεγε: «Ξυπνήστε από το όνειρο ότι θα φυλακίσετε την Τουρκία». Δεύτερον, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δηλώνει με την άσκηση αυτή ότι θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους παρενόχληση κοντά στη Λιβύη, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Η  «Γενί Σαφάκ» σημειώνει μάλιστα ότι πολεμικά πλοία, που βρίσκονται στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, έχουν αποτρέψει αρκετές προσπάθειες παρεμπόδισης της αποστολής βοήθειας από την Άγκυρα στην Τρίπολη. «Με τη Γαλλία και την Ελλάδα να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και τους τρομοκράτες που βρίσκονται δίπλα του, ο αγώνας πάλης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται» αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Την άσκηση προβάλλει πρωτοσέλιδα και η εθνικιστική εφημερίδα «Αϊντινλίκ», η οποία δηλώνει ότι πρόκειται για «Επίδειξη ισχύος πριν από τη γεώτρηση» τον Σεπτέμβριο.