Κομισιόν σε Ερντογάν: Η Τουρκία να απομακρύνει τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα!

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πριν από τις συνομιλίες της με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα.

«Η εξεύρεση μιας λύσης σ’ αυτή την κατάσταση θα απαιτήσει τη χαλάρωση της πίεσης που ασκείται στα σύνορα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η φον ντερ Λάιεν. Η ίδια πρόσθεσε πως χρειάζονται αμέσως η διασφάλιση του δικαιώματος στο άσυλο, υποστήριξη τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη των ανθρώπων -ιδιαίτερα των ανηλίκων- που έχουν φθάσει στα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επισκεφτεί η ίδια τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ μετά από πρόσκληση του Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι και δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», είχε τονίσει από τον Εβρο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.