Κορωνοϊός: Αλλοδαποί το έσκασαν από τη δομή της Ριτσώνας εν μέσω καραντίνας! (upd)

(upd 16:16) Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Αστυνομία, τους εντόπισε και τους σταμάτησε πάνω στον δρόμο. Όπως είπαν, κάποιος ήθελε να βρει ΑΤΜ και κάποιος άλλος να πάει σε φαρμακείο για να αγοράσει κάτι για τη γυναίκα του.

Τώρα εξετάζεται το πώς θα γυρίσουν, καθώς είναι σε ισχύ αυστηρή καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως μεταδόθηκε, ενδεχομένως να γυρίσουν με τα πόδια συνοδεία της Αστυνομίας

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη δομή της Ριτσώνα, η οποία έχει 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι αλλοδαποί που διέμεναν στη δομή φιλοξενίας το έσκασαν.

Στην είσοδο της δομής έχει παραταχθεί μία διμοιρία, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που έφυγαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα τουλάχιστον 10-15 ανθρώπων έφυγε από την πίσω πλευρά της δομής και βγήκε στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Σχηματάρι.

Το πρωί εντοπίστηκαν κάποιες τρύπες στην περίφραξη, οι οποίες κλείστηκαν άμεσα, όμως το πρόβλημα είχε ήδη δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως στη δομή είναι κλεισμένοι 2.800 άνθρωποι.

Υγειονομικές βόμβες χαρακτηρίζονται τα hot spot μετά το κρούσμα στη Ριτσώνα με την έγκυο από τη Σενεγάλη, αφού οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα μεταναστών ευνοούν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα αφού όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής. οι παράνομοι μετανάστες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες παίζουν σχεδόν καθημερινά μπάλα.

«Εμείς κλεινόμαστε στα σπίτια μας και αυτοί κάνουν βόλτες και παίζουν μπάλα καθημερινά. Ελέγχονται οι μετακινήσεις τους; Μήπως πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα πριν είναι αργά. Μην ξεχνάμε ότι εκεί εργάζονται συμπολίτες μας που μετά επιστρέφουν στις οικογένειές τους…», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής

Η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς μετά την ιχηλάτηση επαφών γυναίκας φιλοξενούμενης στη δομή που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό βεβαιώθηκαν 23 κρούσματα.

pronews.gr