Κορωνοϊός – μετάλλαξη: Εκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Κικίλιας

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει στις 13:30 ο Βασίλης Κικίλιας, στην οποία θα συζητηθούν οι μεταλλάξεις και οι παραλλαγές του κορωνοϊού.
Έκτακτη σύσκεψη την οποία και έχει συγκαλέσει ο Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, στο Υπουργείο Υγείας.

Σε αυτή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αντικείμενο της, θα είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης, με την λειτουργία του πανελλαδικού δικτύου, που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις αλλά και τις παραλλαγές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ethnos.gr τις τελευταίες εβδομάδες, οι ειδικοί ανησυχούν για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.Παρά το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβολίου Υγείας, αλλά και μέλος της επιτροπής των ειδικών Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι οι μεταλλάξεις θα ελεγχθούν και πως καλύπτονται από το εμβόλιο, ο φόβος για άμεση διασπορά του μεταλλαγμένου ιού δεν έχει εκλείψει.