Κορωνοϊός: Συγκινητικές στιγμές στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» -Επαιξαν σε ηλικιωμένο την αγαπημένη του μαντολινάτα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορωνοϊός: Συγκινητικές στιγμές στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» -Επαιξαν σε ηλικιωμένο την αγαπημένη του μαντολινάτα [βίντεο]
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-meth-sotiria-ilikiomenos-mantolinataντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για να βοηθήσουν τους ασθενείς που νοσούν από τον ιό χωρίς να έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους κατέγραψε η κάμερα του Alpha.

Μάλιστα η κάμερα κατέγραψε και τη συγκινητική στιγμή που γιατρός δίνει κουράγιο σε ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική ζητώντας του να της σφίξει το χέρι. «Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;», λέει και επιμένει:«Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».

«Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», λέει φανερά συγκινημένη, η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας.

Η κυρία Κουτσούκου, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία, μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει». Σύμφωνα με την ίδια όταν οι συγγενείς του ενημερώθηκαν γι’ αυτό, ζήτησαν να ανοίξουν το παράθυρό του και τότε συγκεντρώθηκαν για να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα.

Εμφανώς συγκινημένος μιλάει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού και ο Γιάννης Σταυρόπουλος ο οποίος πριν από λίγες μέρες βρισκόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Όταν βγήκα και μου είπα ότι ήμουν ήταν η πιο συγκινητική στιγμή», λέει.