Κορωνοϊός: Τεράστιες ουρές στα σούπερ μάρκετ μετά το κλείσιμο της Κυριακής! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή προκάλεσε ταλαιπωρία και συνωστισμό -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από διάφορα σημεία της Αθήνας – Στους αστυνομικούς ελέγχους, οι περισσότεροι απαντούν ότι πηγαίνουν σούπερ μάρκετ

Στην ουρά για να μπουν στα σούπερ μάρκετ, όπου ισχύουν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στήθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί πολίτες, προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία.

Το γεγονός ότι πολλοί εργάζονται τις καθημερινές σε συνδυασμό με το ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά αύριο έχει προκαλέσει τεράστιες ουρές εξώ από κεντρικά καταστήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους ελέγχους που κάνει η αστυνομία για τις μετακινήσεις των πολιτών, 9 στους 10 απαντούν ότι πηγαίνουν σούπερ μάρκετ!

Οι πολίτες φορώντας μάσκες και γάντια περίμεναν υπομονετικά, μέχρι να βγει κάποιος για να εισέλθουν, έτσι ώστε να μην ξεπεραστεί ο αριθμός των πελατών που προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες για την προστασία μας από τον κορωνοϊό.

Δείτε εδω βίντεο με τεράστια ουρά στην Πατησίων:


Στην είσοδο τούς περίμενε μία υπάλληλος που τους συνιστούσε να βάλουν αντισηπτικό στα χέρια τους, ακόμα κι αν φορούσαν γάντια, ενώ τους προμήθευε ειδικό καρτελάκι για το ταμείο. Οι εργαζόμενοι επιπλέον τους προέτρεπαν να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας στα διάφορα τμήματα, κάτι που πάντως φρόντιζαν και οι ίδιοι χωρίς συστάσεις.

Ουρές σούπερ μάρκετ

Αυστηρά ήταν τα μέτρα κυρίως στα ταμεία, στα οποία προσερχόταν μόνο ένας πελάτης, ενώ ο επόμενος περίμενε σε μεγάλη απόσταση μέχρι να ολοκληρώσει κάποιος τη συναλλαγή του.

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η μονοδρόμηση στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ

Το ενδεχόμενο να μονοδρομηθούν οι διάδρομοι των σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen «αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός.

Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν».

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε, ακόμη, ότι με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης ενώ σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. «Αλλά τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό», συνέχισε ο ίδιος.