Κορωνοϊός: 130 νεκροί – 27 νέα κρούσματα, 48 σε ΜΕΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 130, ενώ έχουμε πλέον και 27 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην χώρα μας έχουν φτάσει τα 2.490, ενώ 48 συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

Νωρίτερα σήμερα, στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και «Αττικόν».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας αναμένει τους φακέλους όλων των ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κλιμάκιο της οποίας μετέβη σήμερα στην κλινική.